Azarenka izbacila Safinu

BJELORUSKA tenisačica Victoria Azarenka zaustavila je Ruskinju Dinaru Safinu u četvrtfinalu turnira u Indian Wellsu pobjedivši je rezultatom 6:7 (4:7), 6:1, 6:3.

Safina, prva nositeljica ovog turnira, ovim je porazom propustila preuzeti prvo mjesto WTA ljestvice, budući da bi joj plasman u polufinale bio dovoljan da od ponedjeljka postane nova najbolja tenisačica svijeta. Ovako će na vrhu i dalje ostati Amerikanka Serena Williams.

Devetnaestogodišnjoj Azarenki, osmoj nositeljici turnira u Indian Wellsu, ovo je bila prva pobjeda protiv Safine u četiri dosad odigrana međusobna susreta.

Safina je na terenu bila sama sebi najgori neprijatelj, budući da je napravila čak 10 dvostrukih pogrešaka i osvojila samo 49% poena nakon početkog udarca. Svoj je servis gubila čak devet puta.

Plasman u polufinale izborila je i Ruskinja Vjera Zvonarjeva pobjedom protiv Dankinje Caroline Wozniacki 6:4, 6:2, te će ona biti protivnica Azarenki u polufinalu. Za druga dva polufinalna mjesta borit će se Ana Ivanović protiv Sybille Bammer, te Agnieszka Radwanska protiv Anastasije Pavljučenkove.

WTA Indian Wells, četvrtfinale:

Azarenka (8) – Safina (1) 6:7(4), 6:1, 6:3

Zvonarjeva (4) – Wozniacki (9) 6:4, 6:2

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više