Azarenka protiv Li Na u finalu Sidneyja

NAKON glatkog gubitka prvog seta u polufinalu WTA turnira u Sydneyu, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka u naredna dva prepustila je Poljakinji Agnieszki Radwanskoj pet gemova za 1:6, 6:3, 6:2.

U finalu ženskog dijela turnira u australskom Sydneyu igrat će 4. i 7. nositeljica, Kineskinja Na Li i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Nakon što je u prvom polufinalu Na Li zaustavila Čehinju Petru Kvitovu u lovu na svjetski broj 1, porazivši je 1-6, 7-5, 6-2, sličan dvoboj odigrale su Azarenka i Poljakinja Agnieszka Radwanska. I u ovom meču, koji je trajao gotovo dva sata, poražena je uvjerljivo dobila prvi set sa 6-1, da bi u nastavku uslijedio potpuni preokret.

Neiskorištenih sedam prilika za oduzimanje servisa u prvom setu koštalo je Azarenku koja je u nastavku drastično popravila taj dio statistike. U drugom je iskoristila jedinu priliku, dok je Radwanska propustila četiri, a u posljednjem setu je Bjeloruskinja bila na 50 posto, dvije od četiri, dok Poljakinja nije realizirala niti jednu od tri. Dakle, u druga dva seta Radwanska nije iskoristila niti jednu od sedam šansi za obrat.

Dvoboj između Na Li i Azarenke bit će njihov sedmi međusobni ogled, a Kineskinja je do sada bila uspješnija u 4 susreta.

 

 

WTA Sydney, polufinale:
Azarenka (7) – Radwanska 1-6, 6-3, 6-2
Na Li (4) – Kvitova (2) 1-6, 7-5, 6-2

Pročitajte više