AZ-u za finale Lige prvaka mladih s Hajdukom upitan čovjek koji je rušio Real i Barcu

Foto: Profimedia

JUNIORE Hajduka u ponedjeljak čeka prilika za osvajanje naslova prvaka Europe. Ekipa Marijana Budimira će u finalu Lige prvaka s početkom u 18 sati odmjeriti snage s nizozemskim AZ Alkmaarom, koji je putem do finala izbacio Barcelonu, Real Madrid i Sporting. 

Par dana uoči utakmice objavljeno da će Nizozemci u ponedjeljak moći računati na veliko pojačanje. U kadar juniora iz prve ekipe preseljen je Mexx Meerdink, 19-godišnji napadač koji je ovog tjedna zabio odlučujući penal protiv Anderlechta kojim je izboren prolazak u polufinale Konferencijske lige.

Njegovu raspoloživost u finalu potvrdila je i UEFA, ali Meerdink se za vikend ozlijedio igrajući za prvu ekipu. U domaćoj pobjedi protiv RKC Waalwijka Meerdink je ušao u igru u 21. minuti umjesto teže ozlijeđenog Danca Jensa Odgaarda, a izašao je već na poluvremenu jer je i sam osjetio probleme. Portal Voetbal International piše "da talentirani napadač može zaboraviti na igranje finala juniorske Lige prvaka s Hajdukom."

Za prvu ekipu AZ-a je prikupio šest nastupa, a značajno seniorsko iskustvo već je stekao igrajući za drugu ekipu u drugoligaškoj konkurenciji, gdje je u 17 nastupa osam puta tresao mreže protivnika. Meerdink je ove sezone u Ligi prvaka mladih zabio dva gola Barceloni, jedan Realu i jedan Eintrachtu. Podsjetimo, Hajduk je za završnicu natjecanja također pozvao članove prve ekipe Luku Vuškovića i Rokasa Pukštasa.

Pročitajte više