Babić: Htio sam otkriti udarnu vijest, ali savjetovali su me da ne kažem

Foto: Hana Kajari/Index.hr

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) poražen je u svom posljednjem meču od Poljaka Lukasza Rozanskog, što mu je bio prvi poraz u dosadašnjih 12 borbi, u kojima je zabilježio i deset pobjeda nokautom. Nedavno je održao konferenciju za medije na kojoj je najavio borbe u ožujku, a sada je gostovao u HRT-ovoj radijskoj emisiji Sport i glazba.

"Koliko sam bio sretan nakon osvajanja WBC-ovog pojasa, teško je objasniti kako sam se onda osjećao, toliko sam bio nisko nakon tog poraza", rekao je Babić o porazu od Rozanskog pa nastavio: "Mislim da je malo koji pojedinac iskusio takve visine i nizine, ali sad sam sigurno puno pametniji.

Mislio sam da znam, da sam spreman, no očito nisam bio i da sam sve krivo napravio zadnje dvije godine. Dokazao sam si da zapravo ne znam ništa, a opet, s druge strane, da znam više od ostalih. Jako je to komplicirano. Odradio sam onako kako sam htio. Da me netko pita, možda bih sve isto napravio."

"Nije mi problem dobiti batine, kroz nedavne sparinge primio sam možda najjače udarce u životu"

"Ovo je sigurno preokret, u glavi sam puno bolji. Sve što sam prije mislio uopće nije bila istina. Sponzori me i dalje čvrsto podupiru iako sam mislio kako neće više biti niti jednog. Vidio sam da je interes oko mene ostao, i dalje sam tu, zdrav sam i to je potvrda koja mi je trebala.

Nije mi problem dobiti batine, kroz nedavne sparinge primio sam možda najjače udarce u životu. Međutim, primio sam ih sa smiješkom. Na neki način izazivam boks da vidim što mi još može ponuditi", rekao je Babić.

Babićev novi trener je Paschal Collins

Babić će ubuduće raditi s irskim trenerom Paschalom Collinsom. "Suradnja je stvorena iz apsolutnog kaosa, a Collins je dosta sličan meni. Susretao sam se s njim ranije dok je trenirao Nialla Kennedyja. Tada sam bio u priči najokrutnijeg, vrijeđao sam i nisam ga uopće pozdravio.

Paschale je bio taj koji mi se tada unosio u lice, tu sam ga zapamtio i ostao mi je u dobrom sjećanju, a nakon upoznavanja smo odmah kliknuli. Sada se dobra ekipa skupila oko mene. Dobio sam tu priliku da u ringu vratim svoju osobnost", poručio je Babić, kojeg u ožujku očekuje idući meč. No, nije otkrio ime protivnika.

"Htio sam to otkriti, rekao sam da će to biti udarna vijest, ali su me savjetovali da to ne kažem. Bit će velika dva imena i sigurno će to biti moji najveći mečevi dosad. Ako bude sve po planu, to bi trebalo biti u ožujku", zaključio je Babić.

Pročitajte više