Babić najavio meč karijere: Netko je napravio veliku grešku i natjerat ću ih da plate

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) 6. srpnja borit će se protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera u Londonu. Babić će prvi put u svojoj karijeri biti dio glavne borbe večeri na događaju koji se održava u londonskoj Copper Box Areni, a čeka ga vjerojatno najteži protivnik do sada. Nadimak njegovog protivnika je Bik iz Romforda.

Smatra se da je Fisher najveći britanski boksački potencijal. Ima 25 godina i u dosadašnjih 11 borbi je upisao sve pobjede, uz 10 nokauta. Nedavno je sparirao s Hrgovićem tijekom njegove pripreme za borbu s Danielom Duboisom. Nakon kratke amaterske karijere od samo deset borbi, od kojih je tri dobio prekidom u prvoj rundi, svoj profesionalni debi imao je 20. veljače 2021. godine. Babić je ukupno na omjeru 12-1.

Fisher: Spremam se za najtežu borbu u svom životu

Fisher je imao odličnu prošlu godinu u kojoj je uzeo prestižnu nagradu za najboljeg mladog boksača godine koju dodjeljuje Boxing Writers Club, u nizu je od šest pobjeda nokautom, a meč protiv Babića je najavio vrlo jednostavno: "Nemam što reći nego da se spremam za najtežu borbu u svom životu."

Meč je na Sky Sportsu najavio i Babić: "To je za njega pogrešan meč. Jako pogrešna borba. Fisher je moj jako dobar prijatelj. Ali sada ćemo svoje prijateljstvo zalediti na neko vrijeme. Vratit ćemo se na isto tek nakon borbe. Netko je vjerojatno mislio da sam gotov. Imam 33 godine. Tek sam počeo. Savage tek počinje svoju potragu.

Ovo je savršena prilika. Imam punih sedam tjedana kampa, sparirao sam s Okoliejem, bivšim, a vjerojatno i novim svjetskim prvakom. No i dalje smatram kako je netko pogriješio dogovorivši ovaj meč. Mislim da je netko napravio veliku pogrešku. Natjerat ću ih da za to plate."

Pročitajte više