Babić nakon uvjerljive pobjede: Prošao sam horor, brate

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) na borilačkoj priredbi Bad Blood u londonskoj O2 Areni uvjerljivo je pobijedio Britanca Stevea Robinsona (33). Babić je slavio tehničkim nokautom u šestoj rundi, nakon što je dotad dominirao protiv domaćeg boksača. Iz runde u rundu nanosio mu je veliku štetu i Robinson je borbu završio krvareći iz nosa i uha. Jedva je stajao na nogama te je sudac bio prisiljen prekinuti okršaj.

Babić, poznat i pod nadimkom The Savage, dao je izjavu za Sky Sports odmah nakon meča. "Vratio sam seeee. Sretan sam što sam ovdje, hvala svima na dolasku. Krenuo sam od prve borbe, a završio u meču za titulu. Sad idemo ponovo - Savage 2.0", rekao je raspoloženi Babić, čiju izjavu možete poslušati OVDJE.

Na pitanje kako bi ocijenio svoj nastup, odgovorio je: "Rigorozno, ali sretan sam što sam se vratio, to sam ponovo ja, ne mogu me ozlijediti. U zadnjem meču sam naletio na udarac koji me povrijedio, a to znači da je ovdje (pokazuje rukom na glavu, op. a.) nešto bilo pogrešno. Sada sam dobro, primio sam par udaraca. On je strašan lik, svaka mu čast, uputio je par ludih udaraca."

"Prošao sam horor, brate"

Babiću je ovo bila prva borba nakon što je prošle godine izgubio od Lukasza Rozanskog u meču za WBC-ovu titulu u bridger kategoriji. To mu je i dalje jedini poraz, nakon kojeg je promijenio trenera, pa ga sada vodi Irac Paschal Collins. Babić je sada ukupno na omjeru 12-1. 

Kada su ga pitali o promjeni trenerskog tima, Babić je rekao: "Prošao sam horor, brate, u posljednjih godinu dana. Navijači me nisu štedjeli. Prošao sam horor. Hvala Ujedinjenom Kraljevstvu i Sky Sportsu što su me opet pozvali. Znam koliko je danas teško dobiti drugu priliku."

Babić je pobijedio borca kojem je nadimak Ivan Drago

Robinson, kojem je nadimak Ivan Drago zbog fizičke sličnosti s likom iz filmske franšize o Rockyju Balboi, u karijeri ima šest pobjeda i tri poraza.

Pročitajte više