Babić o Nijemcima: Trenutno su bolji od nas

Foto: hrs.hr

"SINOĆ sam pripremio utakmicu. Imamo problema u momčadi s ozljedama, najveći je, naravno, Duvnjak kojeg muči to skakačko koljeno. Spojile su se dvije utakmice na početku turnira, koljeno mu se iritiralo i kad se tetiva upali teško ju je smiriti", rekao je hrvatski izbornik Željko Babić uoči sutrašnje (17.45) utakmice protiv Njemačke u 4. kolu Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Nakon Saudijske Arabije, Mađarske, Bjelorusije i Čilea, ovo je prvi pravi test za hrvatske rukometaše.

"Imaju tog Wolfa na golu koji radi razliku. I drugi golman im je sjajan. Riječ je o momčadi s odličnim šuterima, koji se jako dobro kreću. Protok lopte im je izvanredan i ne dozvljavaju puno prekida. No, dosad su igrali protiv obrana 6-0, a mi ćemo ih pokušati zaustaviti obranom 5-1", rekao je Babić.

Upravo u toj obrani nas muči Domagoj Duvnjak, kojeg će se morati šparati pa bi u defanzivnim zadacima mogao uskočiti Lovro Jotić.

"Pitao sam ga kako se osjeća, rekao je da može igrati što god treba. Njemačka je sjajna momčad koja je trenutačno, s obzirom na okolnosti, u prednosti u odnosu na nas. Ali vjerujem da ćemo im se dobro suprotstaviti", dodao je izbornik.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više