Babić: Pogledali smo utakmicu, teško je reći što se dogodilo

Foto: Hina

HRVATSKI rukometaši iskoristit će dan odmora kako bi se oporavili od prvog poraza na Euru. Nakon pobjede nad Bjelorusijom, Babićevi izabranici poraženi su u 2. kolu skupine B od Norveške 34:31.

Izbornik Željko Babić uvjeren je kako će se njegovi igrači psihički oporaviti do Islanda. Reprezentacija je odmah po dolasku u hotel nakon poraza od Norveške krenula u video analizu.

"Gledali smo našu utakmicu, gledali smo Islanđane. Teško je sada sve to staviti u okvire i precizirati što se dogodilo. Znam da nam je u pojedinim trenucima nedostajao defenzivni prekid, osobito u drugom dijelu, a loše smo reagirali i u trenutku kada smo vodili te imali igrača više", kratko je analizirao Babić.

Island je nepredvidiva reprezentacija. Prošle godine u Kataru iznenadili su favorizirane Francuze (25:25), a zatim su spašavali živu glavu protiv Egipta. Slično im se dogodilo i na Euru u Poljskoj. Na otvaranju su bili bolji od Norveške, a zatim su izgubili od Bjelorusije. Sada su u istoj situaciji kao i Hrvatska.

"Oni su čvrsta momčad, igraju na pivota, imaju agresivnu 6-0 obranu. Tu je i Aaron Palmarsson koji je jedan od najboljih na svijetu. Bit će teško", poručio je Babić.

Jakov Gojun je dodao: "Što se tiče obrane protiv Islanda, nama bi odgovaralo više da igramo 5-1, jer Islanđani igraju dosta brz rukomet, kao i Norvežani. Spremali smo tu obranu. Poraz nam nikome nije lako pao. Skupit ćemo glave i pobijediti, moramo i možemo".
 
"Petersson i Palmarsson, ne treba o njima puno govoriti, znamo kakvi su to igrači, to je velika kvaliteta. S pravom agresivnošću i pokretljivošću ih možemo zaustaviti. Poznajem ih dosta, trener mi je Islanđanin. Svi oni daju sve od sebe", dodao je Gojun.

Pročitajte više