Babić protiv Dušebajeva: On je najbolji na svijetu

Foto: Hina

HRVATSKI rukometaši s prvog mjesta u skupini A idu u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru. Vrh ljestvice osigurali su i prije večerašnje utakmice s Tunisom, no kalkulacija nije bilo. Afrikanci su pali 14 razlike, što je druga najuvjerljivija pobjeda Hrvatske na Olimpijskim igrama svih vremena (41:26). Najveću razliku upisali smo protiv Brazila u Pekingu, 19 razlike. U četvrtfinalu Rija čeka Poljska, ekipa koju smo na nevjerojatan način razbili na njihovom terenu na Euru i smijenili izbornika Michaela Bieglera. Hrvatskoj je trebala pobjeda od 11 razlike, a Babićeva ekipa slomila je Poljake s 14 golova viška.

"Sve ide po planu, tamo smo gdje smo htjeli biti", krenuo je izbornik Babić s kratkom analizom uoči četvrtfinala (19.8). "Morali smo jako otvoriti utakmicu, uz brzu tranziciju i pokretljivu obranu stvorili smo veliku prednost. To je plod odgovornosti i angažmana mojih igrača. Znali smo da ne smijemo ući u egal kako kasnije ne bismo upali u tučnjavu s Tunižanima. Što nam je donijela ova utakmica? Odmarali smo neke igrače, a i pokušali smo varijantu s Karačićem na krilu u slučaju da ne budemo mogli računati na Štrleka"

Štrlek još uvijek osjeća posljedice udarca u bedro protiv Francuske.

"Boli me i dobro je da večeras nisam morao igrati previše. Poljska će biti izuzetno težak protivnik, igraju kao Kilece. Znam da će mnogi suditi naš duel po onom čudu iz Krakova sa EP-a, ali to je samo jedna utakmica. Oni su odmarali Jureckog i sigurno će se spremati za našu igru sa sedam igrača", kazao je Štrlek koji je postigao četiri gola.

Talant je Poljacima donio španjolski štih

Poljaci su izuzetno jak protivnik, nadovezao se Babić. Razbili smo ih na Euru, ali oni su bili uspješniji u Kataru i ispratili Hrvatsku iz turnira. Danas ih vodi legendarni Talant Dušebajev.


"Ne možemo očekivati reprizu one povijesne utakmice s EP-a jer se ona događa jednom u sto godina. Poljaci su iznimno dobra momčad i na klupi imaju najboljeg trenera na svijetu. Tražit će osvetu za onaj domaći poraz. Svi četvrtfinalni parovi su vrlo neizvjesni i pokazalo se ovdje u Riju nema favorita. Mi smo dobili dostojnog protivnika za olimpijsko četvrtfinale. Spremit ćemo taktiku i ako budemo na dosegnutoj razini, vjerujem da prolazimo u polufinale"

Što je Poljacima donio Talant Dušebajev?

"Kratko je na klupi. Donio im je niz karakteristika španjolskog rukometa, puno igra dva na dva s pick and rollovima. Bit će teško, ali mi se dižemo kako smo i najavili"

Pročitajte više