ATP

Baby Nadal spasio dvije meč-lopte i izborio finale

Foto: Profimedia

U FINALU zemljanog ATP turnira igrat će dvojica domaćih tenisača. Za naslov pobjednika će se u nastavku nedjelje boriti Španjolci Carlos Alcaraz i Pablo Carreno Busta. Alcaraz (11. na ATP ljestvici) je bio na rubu poraza protiv Australca Alexa De Minaura (25. na ATP), koji je imao 1:0 u setovima, dok je u drugom dva puta servirao za pobjedu, kod 5:4 i 6:5, s tim da je kod 6:5 propustio i dvije vezane meč-lopte.

Nakon što se izvukao iz najvećih mogućih problema, Alcaraz je dobio tie-break drugog seta. U trećem setu se također vodila velika borba. De Minaur, tinejdžer kojeg zovu Nadalovim nasljednikom, nije pretjerano popustio zbog propusta u drugom setu, no Alcaraz je ipak bio za nijansu bolji te će loviti treću ATP titulu tijekom ove godine. Ranije je osvojio Rio de Janeiro i Miami.

Mnogo jednostavnije finale je izborio Pablo Carreno Busta (19. na ATP ljestvici) koji je sa 6:3, 6:4 svladao Argentinca Diega Schwartzmana (15. na ATP ljestvici). Kiša je bila veliki protivnik tenisačima na ovom turniru pa će dvojica Španjolaca finale odraditi u nastavku nedjeljnog programa.

Pročitajte više