Bad Blue Boys kreću u krvavu "akciju čišćenja"?

INTERNETOM ovih dana kruže informacije kako Bad Blue Boys pripremaju osvetu protiv nekih subkulturnih skupina zbog ubojstva Frane Despića u zagrebačkom parku Ribnjak.

> Frano Despić sahranjen u bijelom lijesu na zagrebačkom Mirogoju

Podsjetimo, prošle je subote u parku Ribnjak ubijen 18-godišnji član skupine BBB-a, u obračunu sa skupinom mladića i djevojaka koji su u parku proslavljali rođendan jednog od svojih prijatelja.

Danas je na Mirogoju održan pogreb ubijenog Despića. Pogrebu su nazočili i pripadnici skupine BBB, koji nisu bili nimalo prijateljski raspoloženi prema predstavnicima medija koji su se tamo pojavili.

Prema informacijama koje kruže internetom, oko 200 Bad Blue Boysa planira se u subotu, 22. ožujka, okupiti na Trgu Bana Jelačića i provesti "akciju čišćenja" u dobro poznatim okupljalištima metalaca, pankera, rokera, darkera i sličnih alternativaca.

Klubovi koji će se, kako se piše, vjerojatno naći na meti su: Močvara, Dobar Zvuk, Route 66, Hard Rock Caffe, parkovi na Ribnjaku i Opatovini te ostala mjesta na kojima se okupljaju pripadnici navedenih subkultura. Neki izvori sugeriraju i kako će pripadnici BBB svoj osvetnički pohod u djelo provesti već večeras, nakon utakmice Dinama i Zagreba.

Internetom tako kruže i poruke elektronske pošte kojima se alternativci upozoravaju da Bad Blue Boys uskoro planiraju "akciju čišćenja" te da im je "pametno kloniti se svojih uobičajenih okupljališta".

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više