NAVIJAČI

Bad Blue Boysi s navijačima Dinama Kijev skandirali "Ubij Srbina"

Screenshot: Youtube

ULTRASI kijevskog Dinama, njih 20-ak, bili su s Bad Blue Boysima prošli tjedan na tribini u Harkivu tijekom utakmice protiv Šahtara u Ligi prvaka (2:2), a potom su Ukrajinci ugostili Dinamove navijače na svojoj tribini u glavnom gradu Ukrajine.

Kijevski Dinamo igrao je protiv Kopenhagena u Europa ligi (2:2), a tijekom utakmice Boysi i njihovi domaćini na tribini su se ujedinili u skandiranju "Ubij Srbina". Stadion je od povika odzvanjao nekoliko minuta, a ukrajinski navijači snimku su postavili na društvene mreže. Na tribinama je bila istaknuta prekrižena glava Zdravka Mamića, stalni rekvizit Boysa, dok su pojedini navijači nosili majice s natpisom Za dom spremni i povezanim zastavama Hrvatske i Ukrajine.

U veljači ove godine Bad Blue Boysi gostovali su i na utakmici kijevskog Dinama protiv Olympiakosa u Europa ligi te su također vrijeđali Srbe i pozivali na nasilje.

Navijači zagrebačkog kluba već dugo održavaju prijateljske odnose s ultrasima Dinama iz Kijeva, a ujedinio ih je rat u Ukrajini, kada su se pripadnici Boysa borili na strani Ukrajinaca u sukobu s Rusima. 

Pročitajte više