Badelj: Nisam vođa Fiorentine, ali se smatram učiteljem

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

MILAN BADELJ, kao i svi nogometaši, čeka što će se dogoditi te hoće li se i kada nastaviti sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Hrvatski reprezentativac održava formu i objašnjava kako provodi dane u karanteni.

"Svi želimo završiti prvenstvo, ali trebamo pronaći pravo rješenje jer ni na sekundu ne smijemo zaboraviti na zdravlje ljudi", započeo je Badelj u razgovoru za Lady Radio.

"Treninzi su posebni, kao uostalom i cijela ova situacija. Naviknuli smo se skakati u dnevnoj sobi, a radim vježbe snage s užetom. Ukratko, sve što možete učiniti u zatvorenom prostoru. Vjerujem da svi igrači imaju veliku želju krenuti nogometom, ali je jasno da se situacija mora dobro procijeniti. Nadamo se da će Liga dobro odlučiti i pouzdanjem je čekamo."

Badelj: Ovih dana moramo biti podrška jedni drugima

Badelj je od 2014. do 2018. igrao za Fiorentinu i bio njen kapetan nakon tragične smrti Davide Astorija. Međutim, 31-godišnji Zagrepčanin je po isteku ugovora otišao u Lazio, gdje se nije naigrao pa se nakon samo jedne sezone vratio u Firencu, i to na posudbu.

"Želim poslati veliki pozdrav svim našim navijačima. Ja, moja obitelj i cijela Fiorentina smo, srećom, dobro, kao i dečki koji su bili pozitivni na virus, a uspjeli su se oporaviti. Ovih dana moramo biti podrška jedni drugima", naglasio je Badelj.

Embed from Getty Images

"Nisam vođa, smatram se učiteljem"

Iako je u Violi na posudbi, bivši igrač Dinama, Lokomotive i Hamburgera trenutno je prvi zamjenik kapetana i argentinskog braniča Germana Pezzelle. Naravno, najviše zbog velikog iskustva koje Badelj ima te je odgovorio osjeća li se vođom Fiorentine.

"Ne bih se zvao vođom. Smatram se više učiteljem. Uvijek pokušavam pomoći svojim suigračima kroz savjete i nadam se da mlađi momci mogu naučiti nešto dobro i lijepo od mene, jer sam do sada imao pristojnu karijeru", skromno je zaključio Badelj.

Hrvatski veznjak ima ugovor s Lazijem do ljeta 2022. godine, a po završetku posudbe za stol će sjesti zajedno s predstavnicima dva kluba kako bi dogovorio gdje će igrati sljedeće sezone.

Badelj je ove sezone odigrao 21 utakmicu za Fiorentinu (1520 minuta), a zabio je jedan gol, i to u porazu 1:4 od Rome 20. rujna 2019

Embed from Getty Images

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više