Baghdatis je kompletniji od Andersona, bliži je pobjedi u Beču

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Prvi međusobni susret između Kevina Andersona (32.) i Marcosa Baghdatisa (59.) Anderson ima fantastičnu sezonu iza sebe i ima priliku završiti sezonu u TOP-u 30. Zabilježio je score 38-24 od čega ima 3-2 u dvorani. Najbolje partije pružao je na otvorenim hard podlogama gdje ima 26-13 omjer pobjeda i poraza. Što se tiče dvoranske sezone, prije ovog turnira igrao je Stockholm. Tamo je pobijedio Garcia Lopeza i Haasa te izgubio u čevrtfinalu od Monfilsa. Ovdje je u 1.kolu pobijedio prošlogodišnjeg finalista, domaćeg igrača Haidera – Maurera. Imao je 10 aseva, 83 posto osvojenih poena na prvom servisu i spasio je svih pet break lopti što je napravilo razliku u tom meču. Njegov protivnik Cipranin Baghdatis pokušava uhvatiti bar TOP50 prije kraja sezone. Sezona koja definitivno nije dobra i u kojoj ima samo jednu pobjedu više od broja poraza (26-25.) Istina, treba reći da na zadnja dva turnira nije imao sreće, Tokyo i Andy Murray te Raonić koji je fantastično servirao u 1. kolu Stockholma. Ovdje je pobijedio lagano Sweetinga sa 6-4 6-2. U tom meču je imao 10 aseva i čak 45 posto poena na returnu, što je vrlo dobra brojka. Još jednom je potvrdio svoj odličan return koji posjeduje.

Baghdatis nema bajnu sezonu iza sebe, ali dvoranski dio igra u dobroj formi. Uz sve te pobjede i finale Kuala Lumpura, uzeo je set Murrayu u Tokyu, a znamo koliko je Škot trenutno „on fire“. Baghdatis bi u ovom meču trebao imati više toga za reći sa osnovne linije i držati primat u dužim poenima. Servis nije tako ubojit i razoran kao kod Andersona, ali isto tako ima vrlo dobar postotak osvojenih poena nakon ubačenog 1.servisa. Za meč sa Andersonom je izjavio : „Moram samo izaći tamo na teren i igrati kao dosad. Trebam nastaviti pritiskati, boriti se i biti agresivan“. Zna on da ne smije previše prostora pustiti Andersonu i čekati greške jer bi se onda ovaj mogao razigrati sa druge strane. Andersona karakterizira jak servis u prvom pogledu i ipak treba spomenuti najveći minus - slabije kretanje. To je onaj dio koji bi Baghdatis morao iskoristiti i prošetati ga po terenu. Anderson ima snažan forehand kojim pokušava diktirati poen dok je sa backhand strane ipak nešto slabiji. Izlasci na mrežu po potrebi,ali naravno ćešće od Baghdatisa.


BetPlace.net preporučuje:

Zanimljiv meč dvaju igrača koji traže što bolje pozicije pred kraj sezone i obojica su dobro motivirani s obzirom da vole dvoranske uvjete i do kraja sezone mogu još napredovati. Baghdatis pokazuje nešto solidniju formu i generalno igra jako dobro cijeli ovaj dvoranski dio. Trebao bi u dužim poenima osvajati ipak većinu, a na returnu je puno opasniji od Andersona i naravno kompletniji all round igrač. Filozofija Andersona se svodi na servis i onda jaki forehand ili backhand i što ranije zatvorit poen. Obojica su jako dobri na servisu i zato over 9.5 prvog seta izgleda kao dobra oklada. Što se tiče pobjednika zbog navedenih stvari bliži smo Baghdatisu i on bi tu bio naš izbor kod pitanja prolaska u iduće kolo.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više