Baghdatis: Ne razmišljam o Ljubičiću

LANJSKA je bila njegova godina. Bljesnuo je na Australian Openu, nanizavši do finala mnogo jača imena poput Roddicka, Ljubičića i Nalbandiana. Vrlo brzo i sam je postao jedan od velikih, a njegova karizma osvojila je ljubitelje tenisa dijelom svijeta. No, finale Australian Opena nije bio trenutak koji naziva prekretnicom. Dogodilo se, kako kaže, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

"Trenutak koji mi je promijenio život, kada mi se upalio onaj klik u mozgu, se dogodio na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Tada sam odjednom shvatio da mogu, te sam počeo mnogo bolje igrati. Od kada sam igrao finale Australije, na Cipru se uvelike promjenio pogled na tenis, što mi je izrazito drago. Sada mnogi roditelji pokušavaju svoju djecu usmjeriti prema tenisu što je vrlo važno."

Baghdatis je, odmah smo uočili, vrlo vedra osoba uvijek spremna na zezanciju i štosove, a na brojne je novinarska pitanja vrlo često kolutao očima.

"U prvom kolu odgovara mi jači protivnik. Pobjedom igrač odmah stječe potrebno samopouzdanje za nastavak turnira. Serra je vrlo dobar igrač i sretan sam što sam uspio pobjediti."

Marcos je vrlo zadovoljan i početnim impresijama o Zagrebu.

"Ovdje je uistinu vrlo lijepo i ugodno. Ljudi su ljubazni i stvarno se dobro osjećam. Jako sam zadovoljan što sam tu i nadam se ostati što duže." - rekao je .

Iako je na početku izgledalo da će Cipranin lako do pobjede, Serra je pružio dobar otpor u drugom setu.

"Da, skoro je uzeo set što bi situaciju vrlo zakompliciralo. Međutim uspio sam se opraviti i okrenuti drugi set u svoju korist. Bio sam pod velikim pritiskom nakon ispadanja na Australian Openu, ali sada se mnogo bolje osjećam i opet sam sretan."

O našem prvom reketu, Baghdatis, tvrdi, ne razmišlja previše.

"Svjestan sam njegovih kvaliteta, ali možemo se sresti tek u finalu, tako da niti ne razmišljam o tome." - kratko je prokomentirao.

V.B.,D.R.
Foto: M.P.

Pročitajte više