Baghdatis preživio prvo kolo

NAJZVUČNIJI meč dana Zagreb Indoorsa, vodimo li se za imenima aktera, odigrali su Cipranin Marcos Baghdatis i Francuz Florent Serra s početkom u 16.00 sati. Prema očekivanjima, Baghdatis je došao do pobjede i  nakon dva seta (6:2, 7:5) i sat i 19 minuta igre plasirao se u drugo kolo zagrebačkog ATP-a.

Oba igrača dobro su otvorila meč. Serra je prvi servirao i bez problema poveo 1:0. Marcos Baghdatis odmah je pokazao zašto je rangiran u TOP 10 svijeta i zašto je drugi nositelj ovoga turnira. Vrlo jednostavno osvaja svoj prvi i drugi servis-gem.

Kod 2:2 u prvom setu Marcos oduzima servis Serri i odlazi na 3:2. U sljedećem gemu Serra snažno napada Baghdatisov servis, dolazi do 15:40, ali Cipranin manirom iskusnog tenisača preokreće rezultat osvajajući četiri poena u nizu. Baghadatis potom još jednom oduzima servis Serri i već je 5:2 za Cipranina Baghdatisa.

U sljedećem gemu, drugi nositelj, bez problema servira i uzima prvi set rezultatom 6:2. Baghdatis je vrlo dobro servirao prvi set, a postotak prvog servisa bio mu je visokih 75 posto. Zabio je i 6 as-servisa. S druge strane Serra je imao određenih problema s postotkom prvog servisa(50%), nikako ne mogavši naći odgovor za odličnu igru Baghdatisa.

Drugi set Serra otvara nešto boljom igrom, no ne posustaje niti Baghdatis. Obojica su zadržala servis do sedme igre kada Cipranin napada servis Francuza i sa par dobrih poena realizira break loptu. Međutim, Serra se ne predaje nego uzvraća već u sljedećem servis gemu te na krilima publike dolazi do re-breaka (4:4). Nakon toga uvjerljiv je i na svom servisu,  da bi u sljedećem gemu došao i do set lopte. Baghdatis manirama velikog igrača, a ponajprije zahvaljujući odličnim servisima uzima gem. Nadalje obojica uzimaju svoje servise i ulaze u tie break. Serra odlično otvara, dolazi do 4:1 u svoju korist, ali vrlo brzo posustaje. Cipranin preokreće do 6:5 i servisom zaključuje meč vrijedan drugog kola.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više