Baghdatis teško pored odličnog Dancevica

PRVI MEČ drugog kola Zagreb Indoorsa odigrali su drugi nositelj turnira Marcos Baghdatis i 22-godišnji Kanađanin Frank Dancevic.

Baghdatis je u prvom kolu pobijedio Francuza Florenta Serru, a Dancevic, koji se, usput rečeno, rodio nedaleko od slapova Niagare, kvalifikanta Alexandera Waskea.

Frank Dancevic, koji je trenutno 97. igrač svijeta, počeo je meč vrlo ofenzivno i odmah na početku napao servis Cipranina Bagdatisa. Do rezultata 3:2 za Dancevica, oba igrača su držala svoj servis, a tada je Baghdatis popustio pod napadima mladog Kanađanina i izgubio servis gem. No, Baghdatis ne bi bio u svjetskom teniskom vrhu da nije sposoban za ekspres povratak. U sljedećem gemu vrlo jednostavno uzima break Dancevicu, a minutu poslije i svoj servis te postavlja rezultat na 4:4 u prvom setu. Nakon toga Baghdatis je pokušao još jednom po prokušanom receptu oduzeti servis Franku Dancevicu, ali ga je ovaj teškom mukom zadržao i poveo 5:4.

Pri rezultatu 5:5, Baghdatis je opet pokušao napasti servis protivnika. Imao je dva puta prednost, ali je odlični Dancevic i to uspio anulirati. Jednom forhend dijagonalom, a drugi put volejem na mreži. Odgovor Kanađanina bio je još žešći. Prvo je došao do prednosti, ali Baghdatis uzvraća istom mjerom. Onda opet izjednačenje, pa opet prednost Bahdatis, pa opet izjednačenje. Ipak na kraju Baghdatis je nešto spretniji i tako se dolazi do tie-breaka. U 13.igru nešto bolje ulazi Marcos Baghdatis povevši sa 4:0, i 6:1 na samo poen do set lopte, koju odmah iskorištava Danceviceve pogreške poradi. Baghdatis - Dancevic 7:6.

Drugi set servisom je uspješno otvorio Marcos Baghdatis, kao i nekoliko minuta kasnije Dancevic, koji je pokušao u trećoj igri ugroziti servis Cipranina te dolazi do 0:30, ali ni poen dalje od toga. Kod rezultata 3:2 za Baghdatisa, ovaj uzima vrlo važan break Dancevicu i dolazi do značajnih 4:2 u drugom setu i samo dva gema od pobjede i plasmana u drugo kolo. Kod rezultata 5:3, Baghdatis servira za meč, ali Dancevic se ne predaje i vrlo brzo vodi sa 0:30.

Baghdatis se vraća i as servisom potvrđuje svoju pobjedu i prolaz u treće kolo Zagreb Indoorsa, gdje će odmjeriti snage protiv boljega iz susreta Čeha Lukasa Dlouhya i Arnauda Clementa, koji je u prvom kolu, podsjetimo, pobjedio Marina Čilića.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više