Bagi pred potpisom za Cibonu

Tekst: C.D.
Foto: AFP

VELIMIR PERASOVIĆ okupio je u petak desetoricu igrača na početku priprema za novu sezonu. Pod tornjem su trenirali Brnas, Zubčić, Radošević, Vrbanc, Vukušić, Andrić, Troha, Princ, Graves i Bogdanović, a njima će se priključiti i još jedan novi Amerikanac - Jamont Gordon te vjerojatni budući kapetan Marin Rozić koji je s reprezentacijom u Njemačkoj.

No, nije tu kraj imenima, jer trener neskriveno govori o tri željena pojačanja. "Želimo dva centra i jednog krilnog igrača. Andrija Žižić bio je ozbiljna opcija, mislili smo da će nas čekati.", za kosarku.hr rekao je Peras.

Žižić je potpisao za Cedevitu, dok je Ante Tomić Ciboninim čelnicima sve dalje i dalje. No, prema informacijama koje stižu iz kluba, pred povratkom u Cibonu nakon devet godina je bivši reprezentativac Dalibor Bagarić. Pregovori su trajali tijekom dana, okretale su se cifre i navodno je dogovor sklopljen, mada se službena potvrda još očekuje.

Bagarić je iz Cibone 2000. godine otišao u Chicago Bullse, gdje je proveo tri godine ali bez značajnog učinka. U Europi je igrao za Olympiacos, Fortitudo i Gironu. U Bologni mu je suigrač bio upravo 22-godišnji Gordon, Cibonin play za sljedeću sezonu.

Cibonaši u ponedjeljak putuju za Delnice gdje će biti do 3. rujna. Tada će krenuti sa serijom pripremnih utakmica; dvije s Olimpijom, jednu s Benettonom i jednu s Triumphom, a odradit će i turnire u Turskoj i Sarajevu. NLB liga starta 10. listopada, a Cibona kod kuće na otvaranju čeka Široki.

Pročitajte više