Bahati Haye: Pomest ću čitavu tešku kategoriju, prvo Ruiza, onda braću Kličko

NOVI svjetski boksački prvak po WBA-verziji, 29-godišnji britanski teškaš David Haye, vratio se u London i izjavio da se veseli svojoj sljedećoj borbi, prvoj obrani naslova.

Prvi će Hayea izazvati Amerikanac John Ruiz, bivši svjetski prvak po istoj verziji, kojeg je Haye i zamijenio u borbi protiv Valujeva nakon što se ovaj ozlijedio. Prema pravilima vodećih svjetskih boksačkih federacija, novi prvak u takvim okolnostima dužan je prvu priliku za napad na naslov prvaka dati boksaču kojega je zamijenio u borbi za naslov.

"Ne vidim kako bih mogao imati problema s Ruizom ako sam dobio čovjeka visokog 2.13 metara. Ruiz je daleko niži od Valujeva i moje je težine. Za mene će to biti kao borba u lakoteškoj kategoriji",  kazao je Haye, koji se iz lakoteške (cruiserweight) i pomaknuo u konkurenciju teškaša.

Istom je prilikom Haye ponovio plan da se namjerava ostaviti boksa za dvije godine.

"Bit će to dovoljno da se borim s Ruizom i braćom Kličko, možda još pokojim mlađim borcem koji odskoči. "

Braći Kličko je poručio:

"Počistit ću cijelu tešku kategoriju. Potući ću obojicu Klička. "

Vitalij: Nokautirat ću ga, obećajem mu to

Odgovorio mu je stariji Brat Vitalij (38) rekavši:

"Toliko me raznervirao da jedva čekam: Obećajem mu da ću ga nokautirati. Spreman sam nakon borbe koju u prosincu odradim protiv Kevina Johnsona otvoriti vrata Hayeu. Naravno, nakon što on 31. svibnja odradi borbu s Ruizom. "

Promoter Wilfried Sauerland izjavio je da će Haye čak prije boksati protiv Vladimira Klička (35), prvaka po IBF i WBO verzijama.

Abraham: Haye je premalen za braću Kličko

Njemački borac u supersrednjoj kategoriji Artur Abraham smatra, međutim, da Haye nije dorastao Ukrajincima.

"Premalen je i prelagan za braću Kličko."

Pročitajte više