HNL

Baka je nakon 36 godina dobio nasljednika

Screenshot

BLAŽ SLIŠKOVIĆ do sinoć je bio posljednji igrač Hajduka koji je postigao dva gola protiv Dinama na Maksimiru u prvenstvenoj utakmici. Uspio je to 8. prosinca davne 1984.

Bila je to sjajna utakmica velemajstora najboljih hrvatskih klubova. Slišković je s dva gola doveo Hajduk do velikih 2:0 kod Dinama, ali onda je Marko Mlinarić s također dva gola postavio konačnih 2:2.

Trebalo je proći čak 35 godina i sedam mjeseci da igrač Hajduka ponovi Bakin učinak kod najvećeg rivala. 

Ivica Mornar to je u međuvremenu uradio u također spektakularnoj utakmici (4:4) hrvatskog Superkupa 1993., ali to natjecanje je polurevijalno, dok prvenstveni derbiji i golovi na njima imaju daleko veću težinu i značaj.

I dok je Baka dva gola na Maksimiru zabio kao 25-godišnjak, etablirana superzvijezda jugoslavenskog nogometa i reprezentativac, onaj koji ga je naslijedio je do sada anonimni tinejdžer i u tek šestom nastupu za Hajduk.

Mario Čuić (19) debitirao je za Hajduk prije samo mjesec dana, a golovi za pobjedu kod Dinama (3:2) u 34. kolu HNL-a su mu prvi u karijeri.

Međutim, kao što smo pisali, na Maksimiru je odigrao kao prekaljeni rutiner i golgeter. Debitantski pogodak zakucao je vrataru Dinama i reprezentacije Hrvatske, Dominiku Livakoviću, u suprotni kut s 12-13 metara, a pred kraj susreta pogodio je i glavom, nakon što mu je Caktaš prenio loptu na drugu vratnicu. 

Veliki Baka je dakle dobio dostojnog nasljednika.

Pročitajte više