Balaban heroj, Srna i više od toga

PONOVO se našem izborniku isplatilo strpljenje, slično kao što su se i našim igračima isplatila nastojanja u drugom poluvremenu na hladnom, islandskom travnjaku. Strani mediji na tron su stavili Boška Balabana, koji nas je, ruku na srce, zaledio u jednakoj mjeri kao i Gudjohnsen samo 24 minute od početka ogleda.

No, Kranjčar je u svlačionici za vrijeme odmora morao napraviti nešto veliko. Hrvatski stroj konačno je proradio; probudili su se bokovi i to je bilo sasvim dovoljno. Balaban je u samo 6 minuta preokrenuo rezultat, što svojim, što Srninim zaslugama. Marko Babić također se pokazao kao iznimno pouzdan, razočarao je tek Šimunić; subota definitivno nije bila njegov dan.

"Boško Balaban bio je dvostruki strijelac, te je pomogao Hrvatskoj da u samo 6 minuta preokrene, za nju sasvim nepovoljan rezultat. Hrvatska je u Reykjaviku slavila rezultatom od 3:1, te je i dalje u grupi vodeća za odlazak na SP u Njemačkoj sljedeće godine. Reprezentacija Islanda propustila je realizirati dvije sasvim izgledne prilike prije kraja prvog dijela, no kasnije ih više nije uspjela niti stvoriti.

Hrvati su u drugom dijelu potpuno dominirali na terenu; napravili su golem preokret zabivši 3 gola, od kojih dva otpadaju na Boška Balabana, a jedan na odličnog Darija Srnu, koji je bio siguran sa bijele točke." - piše Reuters.

Ništa što već nismo znali, ali uvijek je lijepo čuti da naši momci uživaju status u internacionalnim nogometnim krugovima.

Unatoč vrlo lošem dojmu koji je hrvatska reprezentacija ostavila u prvom dijelu utakmice protiv Islanda, stvari su se kasnije ipak okrenule u korist i dalje vodeće momčadi osme kvalifikacijske skupine za odlazak u Njemačku.

"Hrvati su se probudili nakon što je sjajni napadač Chelseae Eidur Gudjohnsen u 24. minuti prošao kroz njihovu obranu kao vrući nož kroz maslac. Bio je to 16. pogodak u mreži Stipe Pletikose, a do kraja poluvremena se pokazalo kako je vratar Hajduka još i dobro prošao.

Brynjar Gunnarsson i Stefan Gislason nisu, čini se, bili u zavidnoj formi. Na poluvremenu je Zlatko Kranjčar rekao riječ-dvije svojim igračima, te na teren izlazi jedna sasvim nova momčad predvođena Darijom Srnom i Markom Babićem.

Njihove vrsne i točne asistencije uposlile su Boška Balabana, koji u samo 6 minuta dovodi Hrvatsku u vodstvo." - prenosi Jadransport.

"Hrvate je nakon jako nepovezane i loše igre u prvom dijelu stigla kazna zvana Eidur Gudjohnsen, koji sjajno zabija u 24. minuti. No, Island je vrlo brzo ostao bez važnog i požrtvovnog Helgusona, nakon čega se i hrvatska momčad probudila i počela stvarati sve izglednije prilike.

Izjednačenje je stiglo u 56. minuti pogotkom Boška Balabana. Isti igrač, nakon sjajnog proigravanja s Darijom Srnom nakom samo 6 minuta vara vratara Arasona, te Hrvatsku dovodi u toliko željeno vodstvo. Srna je 7 minuta prije kraja susreta bio točan izvođač jedanaesterca, te Hrvatska sa 19 bodova ostaje nepobijeđena u 8. kvalifikacijskoj skupini za odlazak na SP u Njemačkoj." - navodi popularni site Goal.com.

Sporting life, Sunday Times, Uefa.com i mnogi drugi strani mediji na sličan su način prikazali subotnju utakmicu naše reprezentacije, koja je još jednom pokazala da može parirati i onda kad je najteže.

Predvođena Darijom Srnom, momkom koji je uistinu teško došao do reprezentacije da bi se na kraju pokazao kao njezin glavni adut, i Boškom Balabanom koji igra u zavidnoj formi, naša momčad spremna je za sasvim opušten put prema toploj Malti po tri nova, i ponovo se usuđujemo reći, sigurna boda.

Pročitajte više