Gent - Rijeka od 20:30

Balaban: Rijeka ima jednu odliku koju nitko ne smije podcijeniti

Foto: Instagram

UTAKMICU Genta i Rijeke (20.30) u play-offu Europa lige najavio je Boško Balaban, bivši nogometaš koji je karijeru počeo u Rijeci i koji je četiri godine proveo u Belgiji.

"Poznajem trenera Rijeke Igora Bišćana jako dobro, igrao sam s njim u reprezentaciji. Bio je sjajan nogometaš, godinama je igrao u Liverpoolu i osvojio je Ligu prvaka. Sada je mlad i ambiciozan trener. Rijeka nema velikih imena, ali igra vrlo kompaktno što otežava posao protivniku i ta se odlika ne smije podcijeniti. Poznat vam je Tomečak iz Club Bruggea koji igra više kao krilo, a tek onda kao bek", rekao je Balaban Belgijcima.

Bivši hrvatski reprezentativac otkrio je Belgijcima i transfer politiku kluba s Rujevice.

"To je klub koji nema baš puno svojih mladih igrača, ali zato zna dovesti talentirane mlade hrvatske igrače koji su otišli u inozemstvo, a nisu se uspjeli probiti. Dobar primjer je Robert Murić kojem su samo 23 godine, a već je bio u Ajaxu, Pescari i Bragi. Trenutno u Rijeci stvara razliku jer je takav tip igrača. To je igrač na kojeg u Gentu definitivno moraju paziti. Naprijed je Antonio-Mirko Čolak, pravi napadač koji je jak u 16 metara i koji lakoćom zabija", izjavio je Balaban i otkrio slabe točke hrvatskog doprvaka.

"Obrana. Sada je na golu Prskalo, vratar koji je bio rezerva Slugi kojeg su prodali. Stoperi nisu brzi, bekovi su više krila nego bekovi..."

Tko prolazi?

"Gent je apsolutni favorit, ali mora biti jako, jako oprezan."

Pročitajte više