Balakov izbacio reprezentativce iz momčadi! Štimac: Tičinović nije kriv što klub nema viziju



DVA DANA nakon poraza od Lokomotive trener Hajduka Krasimir Balakov izbacio je iz prve momčadi Bijelih Marija Tičinovića, Dinka Trebotića te Tomislava Glumca. Odluka trenera mnoge je iznenadila, s obzirom da prema dostupnim informacijama, trojac nije napravio nikakvu nepodopštinu, a radi se ipak o tri reprezentativca Hrvatske, kakve Hajduk nema na pretek. Možda, ali samo možda, odgovor se može pronaći u teoriji koju smo dobili iz izvora bliskog klubu, a koji kaže da Balakov pokušava isprovocirati otkaz da bi dobio 200 tisuća eura odštete. Bugarin je već najavio da u ovakvoj atmosferi ne može raditi...

Glasnogovornik kluba Ante Bilić nije želio dati klupsko obrazloženje odluke, već je citirao bugarskog stratega koji smatra da trojac nije zadovoljio ukuse struke. "Tičinović, Glumac i Trebotić nisu iskoristili priliku koji su dobili u proteklom razdoblju te se ne uklapaju u koncepciju Hajdukove budućnosti. Oni više neće trenirat s prvom momčadi", rekao je Krasimir Balakov.

Štimac: Tičinović neće ispaštati jer klub nema strategiju

U ime Marija Tičinovića za Index je situaciju komentirao njegov menadžer Damir Štimac kojeg je odluka Balakova također zatekla. Štimac kaže da igrači ne bi smjeli ispaštati jer klub nema jasnu strategiju:

"Dogovorili smo se da Mario ne daje izjave, no ja sam na raspolaganju medijima. Za mene i Marija ova je odluka neočekivana, posebno jer već duže vrijeme pregovaramo o novom ugovoru, i praktički smo sve usuglasili. Mogu govoriti samo u ime Marija, iako sam u razgovoru doznao da istu sudbinu dijele Glumac i Trebotić. Ovaj događaj nije nešto svakodnevno, klub se ne može tek tako riješiti trojice reprezentativaca, posebno klub koji praktički i nema A reprezentativca."

"Balakov je rekao da se Tičinović ne uklapa u momčad Hajduka. To ne drži vodu, jer pod Balakovom je Mario odigrao tri utakmice i to na tri različite pozicije. Zar je Balakov odlučio da mu Tičinović više ne treba jer je višak na treningu? To je pravo, ali i odgovornost trenera. No, nije Tičinović kriv što klub nema strategiju, što je u promijenio 13 trenera u tri i pol godine, od kojih je svaki imao drugu viziju. Tičinović neće ispaštati zato što strpljivo čeka svoju šansu i ima najmanji ugovor. Čekamo da Uprava potvrdi ovu odluku i da pronađemo novog poslodavca našem igraču. To neće biti problem"

Trebotić je ove sezone upisao sedam nastupa, a prema Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura. Tičinović je pak nakon prošlogodišnje posudbe u Karlovcu odigrao šest utakmica za Bijele ove sezone, a vrijedi 500 tisuća eura. Na koncu, Tomislav Glumac je nakon prošlogodišnje posudbe u Zadru odigrao tek jednu utakmicu u dresu Hajduka. Prema Transfermarktu također vrijedi 750 tisuća eura. Inače, u ponedjeljak popodne igrači Hajduka odradili su popodnevni trening na pomoćnom terenu Poljuda. Utakmica bi se trebala odigrati u subotu, no sve su glasnije najave da će igrači Šibenika krenuti u štrajk...

Pročitajte više