Bale promijenio karijeru. Završio s nogometom, najavio turnir u golfu

Foto: Profimedia

SAMO NEKOLIKO dana nakon što je objavio da završava blistavu nogometnu karijeru, Gareth Bale je na Instagramu potvrdio da će sudjelovati na nadolazećem AT&T Pebble Beach Pro-Am golf turniru. Na natjecanju čiji je nagradni fond sedam milijuna eura bivša zvijezda Tottenhama i Real Madrida priključit će se poznatim ličnostima koje će se okušati protiv najboljih svjetskih profesionalaca.

Još prije nekoliko godina Predrag Mijatović, bivši napadač i sportski direktor Real Madrida, naglasio je da je Garethu Baleu Wales prvi na listi prioriteta, a da je ispred kluba koji ga plaća uspio ugurati i golf. Njegova izjava toliko je oduševila velške navijače da su 2019. obećali staviti je na zastavu koja će se s tribina vijoriti tijekom utakmice protiv Mađarske.

Ta utakmica bila je presudna za obje reprezentacije u lovu na Europsko prvenstvo, a Bale se nakon nje fotografirao s tom zastavom u prvom planu. Sad kad pred sobom više nema nogometnih zaduženja, golf je dobio istaknuto mjesto u njegovom životu i Bale će zaigrati na eventu PGA Toura.

Impresivna karijera

Iza Velšanina je impresivna karijera u kojoj je osvojio pet trofeja Lige prvaka i tri španjolska prvenstva. Proslavio se igrajući za Tottenham, iz kojeg je 2013. godine prešao u Real Madrid za tada rekordnih 100 milijuna eura. Za Real Madrid ubilježio je 258 nastupa i zabio 106 golova. Najvažnija dva gola za klub zabio je u finalu Lige prvaka 2018. godine protiv Liverpoola.

U prvim je sezonama u Realu bio odličan, no kasnije je postao velik financijski uteg kluba, koji ga je proslijedio na posudbu u Tottenham, a po isteku ugovora otišao je u Ameriku. Zadnjih je godina u Realu postao omražen jer je izjavio da "može igrati golf dok mu ne istekne ugovor".

Pročitajte više