Balić bez baruta u pobjedi nad Ademar Leonom

ODIGRANE su 3 utakmice 21. kola španjolskog rukometnog prvenstva. U najzanimljivijoj, Portland SA je na domaćem parketu pobijedio Ademar Leon sa 35:30.

Ivano Balić postigao je samo jedan pogodak, i to iz jedinog svog udarca na suparnička vrata, dok se Davor Dominiković nije upisao u strijelce. Valter Matošević je dobio priliku samo za 2 sedmerca gostiju, od kojih je jedan obranio. U Ademar Leonu je hrvatski vratar Mirko Alilović upisao 8 obrana (8:21), dvostruko više od svog kolege Danijela Šarića koji je zaustavio tek 4 od 26 lopti. Tonči Valčić nije bio strijelac za goste.

U nedjelju u Pamploni CO Zagreb gostuje kod Balićevog Portlanda i traži pobjedu vrijednu polufinala Lige prvaka. Portalnd je izuzetno neugodan domaćin koji rijetko gubi utakmice na svom terenu. No, Balića i društvo može se uhvatiti na krivoj nozi.

Momčad Teucra je kao domaćin svladala Valladolid sa 31:28. U domaćem sastavu fantastičan je bio hrvatski vratar Vladimir Božić sa 22 obrane od 49 šuteva prema njegovom golu (45 posto).

Ciudad Real je na svom parketu bez ikakvog problema svladao Granollers 34:22. Dakako, u domaćem sastavu nije bilo ozlijeđenog Petra Metličića.

 ASOBAL liga, 21. kolo:

Teucro – Valladolid 31:28

Ciudad Real – Granollers 34:22

Portland San Antonio – Ademar Leon 35:30

Ljestvica: 1. Ciudad Real 38, 2. Barcelona 37, 3. Portland SA 32, 4. Ademar Leon 32…

D.R./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više