Balić i Džomba nominirani za najboljeg rukometaša na svijetu u 2004.

SVJETSKA rukometna federacija objavila je nominacije za najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2004. godini. Od sedam muških kandidata, dvojica su iz sastava olimpijskih pobjednika - Ivano Balić i Mirza Džomba, javlja HRT.

Prošlogodišnji najbolji igrač svijeta i najbolje desno krilo na svijetu borit će se za prestižnu titulu s još petoricom igrača, među kojima su dvojica Nijemaca, pivot Christian Schwarzer i vratar Henning Fritz.

Vjerojatno najozbiljniji konkurent našem dvojcu upravo je Schwarzer, koji se nakon Atene oprostio od reprezentacije i to mu je posljednja prilika da završi karijeru takvim priznanjem. Taj je dvojac zlatni s EP-a u Sloveniji, a Fritz je s Kielom osvojio i Kup EHF-a.

Uz naše i njemačke velikane tu su i Carlos Reinald Perez iz Fotexa i Mađarske, islandski ljevak Olafur Stefanson iz španjolskog Ciudad Reala te Juan Garcia Junanin, koji je i najveće iznenađenje na popisu nominiranih. Španjolsko lijevo krilo iz Metličićevog Ademar Leona je na Olimpijskim igrama bio uvršten u najbolju sedmorku turnira.

Kod rukometašica nominirane su najkorisnija igračica atenskog turnira Dankinja Katrine Freuleund, vratarka Danske Rikke Schmidt te lijevo krilo Danske Line Daugaard. Osim Dankinja tu su i dvije Korejke, srebrne s OI-ja, Sung Eun Lee i Sun Hee Woo.

Među sedam kandidatkinja je i Ukrajinka Marina Vergeljuk te Francuskinja Veronique Pecqueox Rolland.

Glasati za Ivana i Mirzu možete preko službenih stranica IHF-a, te putem dopisnica, koje možete slati na adresu IHF-a: Peter Marina Strasse 23, Basel, Schweiz.

Pročitajte više