Balić: Nakon Portugala uvijek idemo samo na zlato

U IDILI i miru porečkog hotela Diamant naša se rukometna reprezentacija priprema za, kako većina tvrdi, velike stvari. U predvorju smo, između ostalih, naišli na Ivana Balića i omeli ga u uobičajenom dnevnom ritualu; kavica, cigareta, novine i uvijek široki osmjeh na licu. U istom predvorju sreli smo i kompletan bolnički tim, na njega su naši momci odavno pretplaćeni.

"Uoči EP-a najbitnije je da smo svi zdravi. Moja najveća želja očigledno se nije ispunila, ali Bože moj, što je, tu je. Pripreme su bile jako teške i naporne, pogotovo za nas koji igramo vani. Udarna tema o pridošlicama u reprezentaciju stvar je profesionalnosti. Dakle, svi smo profesionalci, novake smo prihvatili dobro, i već sada se može vidjeti plod našeg zajedničkog i napornog rada." - kazao nam je Balić.

Da li Ivanu, ponosu našeg i svjetskog rukometa, netko ipak posebno nedostaje?

"Iskreno, fale mi svi. Najviše mi fali Valter koji se oprostio nakon Atene, ali moramo biti svjesni kako je nemoguće u 16 igrača uključiti sve one za koje bi željeli da su tu. To moramo prihvatiti" - kaže Balić.

Do EP-a reprezentacija ima udaran ritam, no, skoro da to nije ništa u usporedbi s onim što je očekuje u Švicarskoj. "Brutalno, 8 utakmica u 11 dana..." - dobacio je Sulić.

"Nakon Portugala Hrvatsku uvijek vidim na postolju. Uvijek idemo na zlato, a sami najbolje znamo kakav je put do njega. Idemo utakmicu po utakmicu, najvažnije je da smo zdravi. Vidite i sami kakve probleme imaju Dominiković, Špoljarić, sada i Lacković. Mislim da Laca nije izgubljen za EP, na treningu to nije baš tako strašno izgledalo. Dobio je udarac koljenom u butni mišić, to je uvijek neugodno." - kazao nam je Ivano.

O svom navodnom povratku u Zagreb, Balić je, naravno uz smješak, rekao:

"O tome vam zasad ne mogu ništa reći..."

D.R.
Foto: Dragan Predojević
(Ivano s Indexovom novinarkom)

Pročitajte više