Ballack: Klinsmann je neozbiljan i nesposoban

"IZBORNIK Juergen Klinsmann u protekle dvije godine okupio je vrlo mladu momčad koja iz dana u dan radi iste greške. U ničemu nismo napredovali. Obrana je i dalje porozna, ne vidi se nikakav pomak na bolje. Vrijeme je da se izbornik konačno uozbilji i da prestane s raznoraznim eksperimentima." - kritike su kapetana "Elfa" Michaella Ballacka usmjerene na račun Juergena Klinsmanna o kojma su se raspisali njemački mediji.

Nije nikakva tajna da u njemačkoj reprezentaciji imaju problema s popustljivom obranom, čemu u prilog idu i odigrani pripremni susreti s Italijom (1:4) i Japanom (2:2). Iako je Ballack u petak pokušao pojasniti kako nije htio uvrijediti izbornika, već samo ukazati mu na pogreške, iz njegove izjave njemačkom Kickeru jasno se vidi kako je izgubio strpljenje zbog slabih igara samo tjedan dana uoči početka SP-a u Njemačkoj.

"S načinom na koji smo igrali protiv Japana nećemo ništa napraviti na SP-u. Dobri smo u napadu i to se vidjelo u toj utakmici, ali prelako gubimo loptu. Naši protivnici na SP-u bit će itekako spremni i stoga moramo poboljšati igru u obrani." - kazao je Ballack Kickeru.

Njemački kapetan koji je nedavno iz Bayerna prešao u Chelsea nikada prije nije kritizirao izbornika Klinsmana, a kamoli u priču uključio i ostale reprezentativce, ustvrdivši kako i oni dijele njegovo mišljenje.

"Klinsman dobro zna što momčad misli o svemu. Već smo i razgovarali s njim, no njegova je uvijek zadnja." - dodao je Ballack.

D.R.

Pročitajte više