Ballack: Turci imaju njemački mentalitet

Njemački Die Welt donosi priču s priprema njemačke nogometne reprezentacije za utakmicu s Turskom.

"Turke je teško procijeniti, kao što su pokazali mnogim protivnicima. U utakmici s Hrvatskom nisu imali najbolji nastup, posebno u zadnjem redu, gdje su igrali komičnim stilom", rekao je njemački kapetan Michael Ballack.

Ballack upozorava kako su Turci već tri puta u zadnjim minutama nadoknadili zaostatak u utakmicama. I bez obzira na sjajan nastup Njemačke protiv Portugala, ne treba vjerovati kako se već prošlo dalje. Posebno se osvrnuo na tursku utakmicu s Hrvatskom, rekavši kako su Turci "vjerovali u sebe i postigli pogodak u zadnjoj minuti produžetaka. To inače uspijeva samo Njemačkoj. Turci imaju njemački mentalitet."

Priče o transferima ometaju igrače

Ballack je također kritizirao činjenicu da se igrače u intervjuima stalno ispituje za transfere. "Smiješno mi je da se upravo za vrijeme Eura pregovara o novoj sezoni. To nije dobro za igrače i smeta pri koncentraciji", rekao je .

Nijemci su vikend proveli u Anconi, gdje im je trener Joachim Löw dopustio malo odmora. Igrači su se tako veći dio vikenda odmarali uz tenis, vaterpolo, jogu, vožnju bicikla, čamaca i izlete helikopterom. Tek se u nedjelju morali napustiti svoje obitelji i početi s ozbiljnim pripremama za utakmicu s Turskom.

Löw je proveo godinu i pol dana kao trener Fenerbahčea i Adanaspora pa je vrlo blizak turskom mentalitetu, i upozorava: "Bit će to teška utakmica. Ali cilj je naslov prvaka", rekao je za Die Welt. Također, je obznanio svoje planove za veliku feštu s navijačima nakon osvajanja naslova u nedjelju.

Slavlje u Frankfurtu ili Berlinu?

Ako bude po njegovim planovima, neće se slaviti u Frankfurtu, gdje je sjedište njemačkog nogometnog saveza, nego u Berlinu. "Nismo dogovorili sve detalje. U Berlinu smo 2006. imali puno emocionalnih doživljaja, to je glavni grad, tamo se okupljaju navijači", rekao je njemački trener.

Naravno, prvo treba odraditi nadolazeće dvije utakmice i zaista osvojiti naslov. Ukoliko Turke bude služila sreća kao u zadnjih nekoliko utakmica, Nijemci bi se mogli naći u utakmici za treće mjesto. Pitanje je hoće li slavlje, u Berlinu ili Frankfurtu, biti jednako veliko ako se kući dođe s broncom umjesto sa zlatom.

J.D.
Foto: AFP

Pročitajte više