Balotelli otpisan u desetom klubu karijere. Uskoro napušta Europu?

Foto: EPA

TALIJANSKI napadač Mario Balotelli (33) nekoć je bio jedna od najvećih nogometnih zvijezdi Europe i svijeta. Po kriteriju kvalitete nikada nije dosegnuo sam vrh. Pokazivao je neosporni potencijal i umijeće, ali svemu je nedostajao kontinuitet, što se najčešće pripisivalo nedovoljno profesionalnom pristupu poslu van terena.

Seniorsku karijeru započeo je u Interu, gdje je 2010. pod Joseom Mourinhom kao mladi napadač bio vrlo važan kotačić najbolje ekipe na svijetu koja je te godine osvojila Tripletu. Prešao je u Manchester City, gdje je osvojio prvi naslov prvaka u "šeičkoj" eri engleskog kluba, a navijači će zauvijek pamtiti njegovu asistenciju Sergiju Agueru za jedan od najlegendarnijih golova u povijesti engleskog nogometa, koji je Cityju donio naslov u posljednjem kolu.

Otpisan u Švicarskoj

U istoj sezoni bio je najbolji strijelac Eura na kojem je osvojio srebro, ali paralelno su trajali problemi s njegovim ponašanjem. City ga je otpisao, a on je otišao u Milan pa Liverpool, Nice, Marseille, Monzu, Bresciu, Adanu Demirspor i naposljetku švicarski Sion čiji je član i danas.

Najbolja golgeterska sezona u karijeri ostala mu je 2017./18., kada je u dresu Nice zabio 26 golova. Ove sezone je potpuno otpisan i na startu švicarskog prvenstva nije upisao ni jednu jedinu minutu. Gotovo je sigurno da će biti prodan, a kao najizvjesnija destinacija nameće se Saudijska Arabija u kojoj prijelazni rok traje do 20. rujna. 

Pročitajte više