Bande Basel ostaju doma, dio švicarskih navijača na sjeveru

POPUT trenera Basela Christiana Grossa, i švicarski novinari koji su dopratili klub na gostovanje u Zagrebu smatraju Dinamo favoritom u utakmici Lige UEFA koja će se na Maksimiru odigrati u četvrtak.

"Znači, jedina dvojba u Dinamovom sastavu je Sammir ili Guela? Modrića sam tu nacrtao lijevo. Ali znam da će njega biti svuda."- pokazivao je na svoju manje-više točnu skicu Dinamovog sastava i komentirao novinar Basel Zeitunga s kojim smo popričali o utakmici, dobro upućen u Modrićevu borbenost i kvalitetu.

Zanimalo ga je hoće li stadion biti pun do posljednjeg mjesta. Na negativan odgovor pomalo se razočarao, ali na primjedbu kako će i ovako atmosfera biti sjajna, odgovorio je sa: "znam, čuo sam o navijačima Dinama".

Otkrio je i kako ne vjeruje da će se na Maksimiru pojaviti 400-500 navijača Basela, koliko je najavljivano, već će ih biti otprilike upola manje.

Zanimalo nas je i dolazi li zloglasna skupina poznata kao Bande Basel, no tvrdi kako njih u Zagrebu neće biti. Nereda, smatra, ne bi smjelo biti, ali je otkrio da je dio navijača švicarskog kluba preko rodbine u Hrvatskoj nabavio ulaznice za sjevernu tribinu.

Pročitajte više