Barać slavio protiv Baždarića i Stojića

U NEDJELJNIM susretima u španjolskoj košarkaškoj ligi kompletirano je prvo kolo započeto dvjema subotnjim utakmicama.

Stanko Barać je ubacio četiri poena i uhvatio šest odbijanaca, a njegova TAU Ceramica s gostovanja kod ViveMenorce se vratila s pobjedom 79:77. Hrvatski dvojac u poraženom sastavu odigrao je korektnu utakmicu, Marino Baždarić je s dvanaest poena (uz tri skoka) bio drugi strijelac momčadi, a trice Marija Stojića (11 poena, tri skoka) približile su ViveMenorcu na 71:73, a zatim i na 76:77 pred sam kraj utakmice. Baždarić je nakon skoka u napadu, nakon što je Jeter promašio drugo slobodno bacanje kod 79:77 za TAU imao priliku donijeti produžetak svojoj momčadi, no nije uspio poentirati.

Marko Banić postigao je sedam poena i ostvario jednako toliko skokova, Drago Pašalić pridodao 13 koševa uz tri uhvaćene lopte, a Bilbao je u sezonu krenuo gostujućom 76:71 pobjedom protiv Estudiantesa za kojeg je Granger postigao 11 poena uz 5 skokova.

Bojan Bogdanović nije nastupio u visokom porazu 97:81 Murcije od Fuenlabrade u kojoj su glavninu tereta preuzeli Blanco (23 poena, po pet skokova i asistencija) i Oleson (21). Za Murciju je dobro igrao Chris Thomas s 18 poena, osam asistencija i pet osvojenih lopti.

Barcelona (Grimau 15 poena, šest asistencija, pet skokova) se lako (95:77) obračunala s Joventutom kojeg je statistički predvodio Mensah-Bonsu s 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

ACB liga, 1. kolo:

CAI Zaragoza - Pamesa 70:82

Fuenlabrada - Murcia 97:81

Barcelona - DKV Joventut 95:77

Estudiantes - Bilbao Basket 71:76

ViveMenorca - TAU Ceramica 77:79

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više