Barakude prekinule neugodnu tradiciju: Hrvatska uzela broncu u Rimu!

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Ratka Rudića svladali su SAD rezultatom 8:6.

No, utakmica nije dobro počela, Amerikanci su poveli, a nakon što je prošlo pola prve četvrtine, već su imali dva razlike. Obrana je u tim trenucima bila konfuzna, Pavić nije ništa skidao, a u napadu smo bili sterilni, pogotovo s igračem više.

Prve četiri minute u drugom dijelu nije bilo golova, no onda opet Amerikanci zabijaju za plus dva. Mi smo u tim trenucima uglavnom pogađali okvir gola, grede i stative. Prve četiri minute u drugom dijelu nije bilo golova, no onda opet Amerikanci zabijaju za plus dva. Mi smo u tim trenucima uglavnom pogađali okvir gola, grede i stative. Ipak, golom iz peterca Obradovića, na poluvrijeme se odlazi rezultatom 4:3 za Ameriku.

I onda u trećoj četvrtini naši vaterpolisti počinju igrati i polako preokreću susret. Prvo je Obradović izjednačio, a onda Barač donosi izjednačenje. U tim trenucima se razbranio Josip Pavić, Amerikanci nikako nisu imali rješenje za njega. Bio je Pavić na kakvog smo naviknuli tijekom cijelog turnira ne računajući utakmicu sa Srbima.

Amerikanci su početkom zadnjeg dijela izjednačili, Rudić zove time out nakon čega Obradović pogađa za 6:5. Nakon toga je Burić uspio zabiti sa dva metra okružen dvojicom i Hrvatska prvi put odlazi na plus dva. Minutu prije kraja Azevedo smanjuje na 7:6, ali u sljedećem napadu Hinić zabija na asistenciju Barača i Hrvatska ima broncu.

Obradović i Barač danas su zabili po dva gola, a Pavić je na kraju skupio osam obrana. Kod Amerikanaca je najbolji bio Jugaš Azevedo sa dva gola, dok je Moses deset puta skinuo udarac našim igračima. Dosta smo loše igrali s igračem više, no nakon što je stavimo broncu oko vrata, taj detalj će biti od male važnosti.

Pročitajte više