Barakude protiv Srba u polufinalu Svjetske lige

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija pobijedila je Italiju i plasirala se u polufinale Svjetske lige. Izabranici Ratka Rudića u Podgorici su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su praktički od početka do kraja vodili protiv Talijana da bi na kraju slavili s 8:6.

Rudićevi su izabranici do presudne prednosti došli u drugoj četvrtini koja je završila s 2:0 za Hrvatsku. Sva su tri preostala dijela igre okončana rezultatom 2;2.

Hrvatska je do pobjede došla ponajviše zahvaljujući znatno boljoj realizaciji igrača više (5-10) u odnosu na suparnike s Apeninskog poluotoka (1-8). Po dva su pogotka za našu vrstu postigli Miho Bošković i Nikša Dobud, a po jedan su gol dodali Srđan Antonijević, Samir Barač, Igor Hinić i Paolo Obradović. Talijane su s dva pogotka predvodili Felugo i Aicardi.

U polufinalu nas čeka reprezentacija Srbije koja je u četvrtfinalu svladala Južnu Afriku. Srbija je u četvrtfinalu imala znatno lakši posao od Rudićevih izabranika. Apsolutni autsajderi Južnoafrikanci očekivano nisu mogli parirati kvalitetnijem suparniku. Udovičićeve je izabranike s pet pogodaka predvodio Mitrović, tri je dodao Vapenski, a dva Filipović. Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu i Olimpijskim igrama u Pekingu bila bolja od Srbije, a priliku za novu pobjedu imat će u subotu od 20.30 sati.

Vaterpolo, Svjetska liga, četvrtfinale:

Hrvatska – Italija 8-6 (2-2, 2-0, 2-2, 2-2)

SAD – Australija 10-6

Srbija – Južnoafrička Republika 16-2

Crna Gora – Japan 18-2

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više