Matić nakon dva svjetska zlata konačno osvojila i europsko

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Barbara Matić konačno je osvojila zlatnu medalju i na Europskom seniorskom prvenstvu u judu. Nakon dva svjetska zlata, danas je u Zagrebu pred domaćom publikom osvojila i ono europsko.

Lara Cvjetko osvojila je treće mjesto.

[EJU EUROPSKO PRVENSTVO ZAGREB 🇭🇷 2024] 🥇 Barbara MATIĆ 🇭🇷 (-70kg) 📸 Emanuele DI FELICIANTONIO . . #CroJudo #Judo #CroatiaFullOfLife #JudoZagreb2024

Objavljuje Cro JudoPetak, 26. travnja 2024.

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju na europskim prvenstvima pobijedivši u zagrebačkoj Areni u finalu kategorije do 70 kg Grkinju Elisavet Teltsidou.  

Za 29-godišnju Splićanku ovo je ukupno četvrto odličje s kontinentalnih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, a do sada je imala tri bronce.

Uspjeh hrvatskih judašica pred domaćim navijačima upotpunila je Lara Cvjetko koja je u istoj kategoriji osvojila brončano odličje.

Matić je do finala došla pobjedama nad Britankom Petersen Pollard, Nizozemkom Hilde Jager te Tsunode Roustant koja je pobijedila Laru Cvjetko.

Lara Cvjetko u prvom je kolu svladala Dankinju Olsen, zatim je pobijedila Mađarku Gercsak pa je izgubila od Tsunode koja se tom pobjedom plasirala u polufinale.

Cvjetko je zatim u repasažu pobijedila   Nizozemku Jager te se plasirala u finalni blok. Borbu za treće mjesto nije imala radi ozljede Njemice Butkreiet.

Nažalost, bez brončane medalje je ostala Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg. U borbi za broncu pobijedila ju je 18-godišnja Talijanka Savita Russo nakon gotovo osam minuta iscrpljujuće borbe.

Odlična najava za Pariz

Odlična je ovo najave za Olimpijske igre koje se održavaju ovog ljeta u Parizu na koje Barbara Matić ide po medalju. Dosad je dvaput nastupila na Olimpijskim igrama, prvi put 2016. godine kada je ostala bez plasmana te 2020. kada je osvojila peto mjesto.

Uskoro opširnije

Pročitajte više