Barca je slavila naslov, a onda je u svlačionicu ušao Laporta. Pogledajte kako

Screenshot: Twitter

POBJEDOM kod Espanyola (4:2) Barcelona je četiri kola prije kraja La Lige osigurala španjolski naslov. Prvu titulu nakn četiri godine igrači su burno proslavili. Feštu im je na početku pokvario stampedo huligana jednog od dva najveća rivala. No, nakon što su od njih pobjegli s terena te im se suprotstavili u tunelu, slavlju su se konačno prepustili u svlačionici.

Tamo je igračima lekciju kako se to radi održao Joan Laporta. Vremešni (60) i pretili predsjednik u odijelu s kravatom slavio je luđe i više od svih igrača golih do pasa. On je feštu učinio divljom razuzdanim plesom, skakanjem i posebnom koreografijom.

Laporta ima poseban razlog i pravo ovako slaviti titulu. Osim što ju je osvojio pobjedom kod gradskog rivala te ju tako uzeo najvećem suparniku Realu, najuspješniji predsjednik u povijesti kluba potvrdio je da ga je spasio. Laporta je prvi mandat kao predsjednik Barcelone (2003-10) završio s tri španjolska i dva europska naslova te jednim Kupom kralja.

Prije dvije godine se vratio u klub na rubu bankrota te u prvoj sezoni osvojio kup, a ovo mu je sada prva titula, i to nakon dvostrukog neuspjeha u Europi ove sezone te debakla u kupu protiv Reala.

 

Pročitajte više