Barca odala priznanje Rakitiću: Pobijedio Messija, Iniestu, Piquea...

Foto: Epa

HRVATSKI reprezentativac Ivan Rakitić dobitnik je nagrade Premi Barca Jugadors za prošlu sezonu. Nagrada je to koja se dodjeljuje nekome od igrača Barcelone za nastupe i ponašanje na terenu.

Navedena nagrada se dodjeljuje proteklih devet sezona, a glasove za osvajača iste daju bivši igrači Barcelone. Prvi osvajač nagrade bio je Bojan Krkić, a jedini igrač koji ju je osvajao dva puta je Xavi.

''Čast mi je što sam dobio ovu nagradu, ona će zauzeti posebno mjesto u mom domu. Nema ništa ljepše od toga kada ste član najboljeg kluba na svijetu. Osjećam se jako sretno kada branim boje ove momčadi'', kazao je Ivan.

Rakitiću je nagradu uručio predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu koji mu je odmah čestitao preko svog službenog Twitter profila.

''Ova nagrada je dokaz prepoznavanja Rakitićeve fer igre, ali i vrijednosti koje prenosi izvan terena. Čestitam, Ivane!'' napisao je predsjednik Barcelone na Twitteru, a onda je dodao:

''Moramo zahvaliti Rakitiću zbog njegove odluke da ostane u Barceloni. Vrlo je teško igrati ovdje, a on je već osvojio sve s nama i želio je i dalje ostati na našoj strani.''

Rakitić je u konkurenciji za ovu nagradu pobijedio Andresa Iniestu, Lionela Messija, Gerarda Piquea, Sergija Roberta te Marca Andrea ter Stegena.

Pročitajte više