Barca pobjedu udaljena od naslova prvaka: Banić postigao tek tri poena

JOŠ je samo jedna pobjeda dovoljna košarkašima Barcelone da vrate pehar prvaka Španjolske u svoje vitrine. Podsjetimo, prošle su sezone pali u finalu od Caja Laborala.

U subotu je Barcelona, drugi put na svom parketu, pobijedila Bilbao Basket. Bili su bolji sa 74-67.

Baskijci u prvoj utakmici nisu imali šanse. Tada su gubili uoči posljednje četvrtine s više od 20 poena razlike i uspjeli su samo ublažiti poraz na kraju (74-64). No, u drugom su ogledu prijetili daleko više.

S vezane dvije trice odličnog Grka Kostasa Vasileiadisa su dvije minute prije kraja došli do malog minusa 64-60. No, uzvrat na drugoj strani je bio jednak - prvo je Lorbek zabio za 67-60, a potom je Navarro s deset metara i čuvarom na ruci zabio za 70-60 minutu prije kraja i tako otklonio neugodnu završnicu.

Hrvatski košarkaš Marko Banić je odigrao 22 minute za goste, te je postigao tek tri poena, uz dva skoka. Imao je šut 1-5 za dva poena i 1-2 s linije slobodnih bacanja.

Najbolji je igrač utakmice bio Juan Carlos Navarro sa 20 poena, tri skoka i četiri asistencije. Kod gostiju je najbolji bio spomenuti Vasileiadis sa 15 poena i pet skokova.

Iduća se utakmica igra u Bilbau 14. lipnja.

 

ACB finale, druga utakmica:

Barcelona - Bilbao Basket 74-67 (Barcelona vodi 2-0 u seriji)

Pročitajte više