BARCELONA

Barca predstavila novo pojačanje na potpuno praznom Nou Campu

Foto: Reuters

BARCELONA je sinoć i službeno predstavila svojeg novog napadača Martina Braithwaitea.

Barca je u kontroverznom transferu 28-godišnjeg Danca dovela za 18 milijuna eura iz Leganesa uz posebnu dozvolu La Lige budući da su joj Luis Suarez i Ousmane Dembele ozlijeđeni praktički do kraja sezone. Braithwaite je ove sezone zabio šest golova za Leganes, a ugovor s Barcelonom potpisao je do ljeta 2024. godine.

Kad dovodi pojačanja, a osobito napadače, Barca im najčešće pripremi doček pred navijačima na Nou Campu. Braithwaite je sinoć zaista i predstavljen na legendarnom stadionu, ali na njemu nije bilo nijednog navijača nego samo klupski dužnosnici, članovi obitelji i fotoreporteri. Barcelona nije otvorila vrata stadiona svojim navijačima u strahu da bi ih došlo premalo pa bi cijela priča izgledala još tužnije nego što jest.

Ovako je Braithwaite predstavljen "iza zatvorenih vrata" pa je malo tehnicirao i fotografirao se ispred sablasno praznih tribina, a onda potpisao ugovor.

"Isprva me začudio Barcin interes za mene, ali o takvom transferu sam sanjao godinama. Uvijek sam imao ambicija igrati na tako visokom nivou i vjerovao sam da će prilika doći ako ostanem pozitivan prema životu. Tako je i bilo", rekao je Danac koji je na Nou Camp stigao u pratnji supruge i djece, a u Barci će nositi broj 19.

Pročitajte više