Barca sigurna kod Fenera, Žalgiris nadigrao ASVEL



ODIGRANE su i posljednje dvije utakmice Cibonine skupine A košarkaške Eurolige. Fenerbahçe je osjetio moć Barcelone (82-59), dok je Žalgiris bio siguran domaćin protiv Asvela (71-52).

Katalonska se momčad prošetala turskim parketom, te je uz vrlo dobru igru sigurno zakoračila u sezonu u kojoj je mnogi vide kao jednog od najvećih kandidata za ukupnu pobjedu.

Iako je samo Pete Mickeal bio dvoznamenkast po broju poena, utakmica je bila jednosmjerna i svi su se igrači gostujuće momčadi upisali na listu strijelaca. Uz Mickeala (24 minute, 26 poena i sedam skokova) aplauz svakako zaslužuje novopridošli Ricky Rubio s devet poena i devet asistencija za 21 minutu provedenu na parketu.

Oguz Savas s 11 poena bio je najbolji u domaćoj momčadi za koju je Gordan Giriček ubacio tri poena uz 1/6 iz igre, čemu je pridodao po dva skoka i asistencije, uz jednu izgubljenu loptu za 16.5 minuta u igri. Damir Mršić ostao je bez ikakvog statističkog podatka za nešto manje od osam minuta, dok je Emir Preldžić za 20 minuta postigao tek jedan koš.

Žalgiris je uz Kalnietisovih 17 poena, to po 16 od Browna i Pociusa, te osam uz 14 skokova Watsona lako svladao francuskog prvaka Asvela predvođenog s 20 poena Borchardta.

Euroliga, skupina A, 1. kolo:

Fenerbahçe - Barcelona 59-82
Žalgiris - Asvel 71-52

Redoslijed: 1. Siena 1-0, 2. Barcelona 1-0, 3. Žalgiris 1-0, 4. Asvel 0-1, 5. Fenerbahçe 0-1, 6. Cibona 0-1

Pročitajte više