Barca u kaosu, igrači se pobunili protiv Messija, a Koeman je oduševljen atmosferom

Foto: Epa

BARCELONA je prije dva dana 3:0 pobijedila Real Valladolid na gostovanju u sklopu 15. kola španjolske La Lige pa je sada peta na prvenstvenoj ljestvici s 24 boda.

Pogotke za katalonsku momčad zabili su Clement Lenglet, Martin Braithwaite i Lionel Messi, a Messi je bio igrač susreta jer je prvi gol zabijen nakon njegove asistencije.

Argentinac je oborio rekord legendarnog Brazilca Pelea, star 46 godina, po ukupnom broju golova postignutih za jedan klub, jer je u pobjedi protiv Valladolida (3:0) postigao 644. gol u dresu Barcelone.

Ipak, unatoč pobjedi, puno toga je trulo u svlačionici Barce. Diario Gol i još neki španjolski mediji tvrde da je svlačionica Barcelone razjedinjena te da se čak pet igrača  pobunilo protiv Lionela Messija.

Ter Stegen, Riqui Puig, Dembele, Umtiti i Junior Firpo navodno su rekli Messiju da im smeta što još nije donio odluku hoće li ostati u Barceloni ili ne. Također, rekli su mu da im smeta što kao kapetan ne komunicira sa svima, već jedino s igračima koji su dulje vrijeme u Barceloni.

Podsjetimo, Messiju ugovor u Barceloni istječe sljedećeg ljeta, što znači da on već u siječnju može dogovoriti besplatan odlazak u novi klub na ljeto.

Messi je prošlo ljeto već zatražio odlazak, da bi sve blokirao tadašnji predsjednik Josep Bartomeu. Izvukao se na klauzulu u ugovoru koja je rekla da drugi klub mora platiti 700 milijuna eura ako želi Messija. Argentinac bi morao ići na sud kako bi poništio klauzulu, no to nije imao namjeru napraviti Barceloni u kojoj igra praktički cijeli život.
Umjesto toga vjerojatno čeka istek ugovora, a sudeći prema pisanjima španjolskih kolega, njegova želja za odlaskom se nije promijenila.

No, trener Barce Ronald Koeman tvrdi drugačije. Nizozemac kaže da je Messi sretan u Kataloniji i da transfer ne dolazi u obzir.

''Često me pitaju o potencijalnom Messijevom odlasku iz Barcelone, a ja uvijek govorim da je on sretan ovdje. Messi je naš ključan igrač i važan nam je za našu kreativnost. Oko sebe ima izvrsne igrače i ne vidim čemu drama'', rekao je Koeman, a prenosi Goal.com

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više