Sjajni Rakitić dotukao Rayo: Zabio gol i iznudio isključenje, Messiju novi hat-trick

Foto: Guliver Image/Getty Images, Screenshot YouTube

BARCELONA je u sklopu 27. kola Primere deklasirala Rayo Vallecano s 5:1 u gostima. Tri gola je zabio Messi, a po jedan Rakitić i Turan.
 
Barca je s 69 bodova prva na ljestvici. Osam bodova manje ima Atletico, a čak 12 manje Real koji je treći.
 
Barca nastavila rušiti rekorde. Srušen je Real, sad slijedi Juve
 
Barcelona je ovom pobjedom produžila niz bez poraza u svim natjecanjima na 35 utakmica oborivši španjolski rekord koji je držao Real Madrid pod vodstvom Lea Beenhakkera iz sezone 1988/1989.
 
Barca je na tom putu upisala 29 pobjeda i šest neodlučenih susreta uz razliku pogodaka 107-20.
 
Sljedeći izazov za momčad Luisa Enriquea bit će rušenje Juventusovog niza od čak 43 utakmice bez poraza u svim natjecanjima (ostvaren u sezoni 2011./12.).
 
Konačan rezultat ni izbliza ne sugerira da početak utakmice nije bio tako uraganski za Barcelonu. U prvih 20 minuta igrači Raya odlično su kontrolirali igru i pod ključem su držali Barcin pakleni napad, koji u tim trenucima nije znao kako doći do vrata.
 
Klimav početak Barce, a onda Rakitić koristi poklon vratara Raya
 
I onda, kad se nitko tome nije nadao Barcelona je povela. Nakon jednog kornera. Lopta je došla na desni bok Barce, uslijedio je ubačaj, a vratar Raya Juan Carlos katastrofalno griješi i spušta loptu Rakitiću pred noge. Bio je to lagan zadatak za hrvatskog veznjaka, kojem je ovo četvrti gol u Primeri ove sezone i šesti u svim natjecanjima. To ga svrstava na četvrto mjesto (zajedno s Munirom) najboljih strijelaca Barcelone ove sezone.
 
Dvije minute kasnije Leo Messi je povisio na 2:0, a kada je u 42. minuti domaćin ostao s igračem manje priči je bio kraj. 
 
Preoštar crveni karton Llorenteu nakon neporeznog starta na Rakitiću uništio svaku nadu domaćima
 
Isključen je Diego Llorente nakon neopreznog  starta nad Rakitićem. Na prvi pogled izgledalo je jako brutalno, no nakon pregleda snimke vidljivo je da je igrač Raya najprije startao na loptu, da bi potom pogodio Rakitića. Neporezno da, za žuti vjerojatno, za isključenje, nikako.
 
 

Messi je u 53. minuti povećao Barcino vodstvo svojim drugim golom na utakmici i 18. ove sezone u Primeri.

Katastrofalno suđenje na štetu Raya: Dva crvena, a nijedno nije bilo
 
Manucho Goncalves je u 57. minuti smanjio na 1:3, no u 68. minuti Rayo je ostao i bez drugog igrača. Manuel Iturra je skrivio kazneni udarac i pritom dobio drugi žuti. Iz slobodnog udarca prečku je pogodio Messi, lopta se odbila Sergiju Busquetsu točno pred noge, kad mu je s leđa uklizao Iturra.
 
Crveni karton i penal bi bili čisti, da se veznjak Barce nije nalazio u očitom zaleđu. Bila je to još jedna velika greška suca na štetu Raya, a nakon ove odluke potpuno je poludio trener Raya Paco Jemez, koji je počeo udarati po klupi za pričuve i vrijeđati suce.
 

Najstrožu kaznu izveo je Luis Suarez, no Carlos je obranio njegov udarac. Bio je to već sedmi promašeni kazneni udarac ove sezone katalonskog sastava, čime su dostigli negativni rekord iz sezone 1998./99.
 
No, golijada se nastavila u 72. minuti trećim Messijevim golom, a u 86. minuti je prvijenac u Barcinom dresu zabio i Arda Turan koji je ušao u igru u 66. minuti umjesto Rakitića.
 

 

 

 

Pročitajte više