LIGE PETICE

BARCELONA - ATLETICO 0:0 Derbi prvenstva pripao... Realu

Foto: Albert Gea/Reuters

BARCELONA i ATLETICO odigrali su 0:0 u derbiju 35. kola La Lige, ali i cijele sezone. Ovakav rezultat nudi naslov njegovom branitelju Realu.

Kako su Barcelona i Atletico otvorili Realu put prema naslovu?

Evo i zašto: Atletico je zadržao prvo mjesto s dva boda prednosti ispred drugoplasirane Barcelone, dok od trećeg Reala ima tri boda i utakmicu više. Međutim, Real ima bolji međusobni omjer od gradskog rivala, a u Primeri je to osnovni kriterij kojim se određuje prednost ako klubovi imaju jednak broj bodova.

Zato će Real, ako sutra na svom terenu pobijedi Sevillu u drugom derbiju ovog kola, tri kola prije kraja preuzeti prvo mjesto od Atletica iako će imati jednak broj bodova kao i madridski suparnik. Razlog je što je u dva gradska derbija ove sezone bio bolji. U prvom je Real pobijedio (2:0), dok je drugi završio 1:1.

Naravno, Real čeka jako težak protivnik. Uostalom, Sevilla pobjedom u Madridu zadržava šansu da i ona osvoji naslov, ali Real je favorit i nakon za njega idealnog raspleta u derbiju Barcelone i Atletica nudi mu se ogromna prilika da obrani naslov.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ter Stegen je u prvom poluvremenu spasio Barcelonu

Oba rivala s derbija na Camp Nouu mogu jako žaliti za pobjedom kojom bi došli nadomak titule. Atletico je u prvom dijelu propustio tri velike prilike. Prvo je Lenglet siguran Correin gol spriječio savršenim klizećim startom. Zatim je Llorente ostao sam u kaznenom prostoru. Pucao je prizemno u lijevi kut, ali Ter Stegen je sjajno obranio siguran gol. Onda je sam pred golom ostavljen Carrasco, koji je gađao donji desni kut. Međutim, Barcin golman opet je sjajno obranio siguran gol. Nakon toga je još jednom odlično reagirao i spriječio da odbijanac dođe do Luisa Suareza, koji bi onda lako zabio. 

Kraj prvog dijela obilježio je dvoboj igračkog i golmanskog velemajstora. Messi je u svom, velikom stilu, prošao nekoliko igrača od centra do ruba kaznenog prostora, a ulaskom u njega pucao ljevicom. Međutim, Oblak je refleksnom obranom izvadio loptu iz desnog kuta.

Barca je dominirala u drugom dijelu, ali Moriba i Dembele pred golom te Messi iz slobodnjaka nisu zabili

U drugom dijelu je dominirala Barcelona. U 62. minuti lijepo je ružila loptom oko kaznenog prostora gostiju prije nego što je Alba s lijeve strane poslao loptu pred gol. Tamo je pucao Moriba, ali je njegov udarac u zadnji tren u korner skrenuo Hermoso. Tri minute kasnije Messi je jako dobro pucao iz slobodnjaka, ali Oblak je još bolje obranio.  

Završnica je također pripala Barci, ali bez gola. Pet minuta prije kraja Alba je centrirao za Dembelea, koji je utrčao pred gol i glavom, umjesto u mrežu, poslao loptu preko gola. Tako se čini da će autor promašaja zbog kojih je Barcelona ispala iz Lige prvaka biti fatalan i po njenu borbu za naslov u La Ligi. Zadnja prilika za Barcelonu bila je iz slobodnjaka. Kondogbia je srušio Messija u opasnoj zoni. Messi je sam izveo slobodnjak s 18 metara i poslao je loptu uz stativu. 

Na kraju su Barcelona i Atletico tražeći pobjedu vrijednu naslova remijem "odigrali za Real" i gurnuli mu pehar prvaka.

 

Pročitajte više