Barcelona besplatno dovodi iskusnog španjolskog reprezentativca?

Foto: EPA

BARCELONA je osigurala prvu prinovu za nadolazeću sezonu, tvrdi španjolski Relevo. Katalonski velikan navodno je sve dogovorio sa stoperom Athletic Bilbaa Inigom Martinezom (31), kojemu na ljeto istječe ugovor s baskijskim klubom, pa će u Barcelonu doći bez odštete.

Relevo piše da je Martinez već i potpisao dvogodišnji ugovor te prošao liječničke preglede. Navodi se da je u ugovor dodana klauzula da će ga Barcelona poslati na posudbu ako bude imala problema s njegovim registriranjem. "Xavi ga vidi kao dobro rješenje za poziciju lijevog stopera s obzirom na to da je ljevak. Takvog igrača Barcelona u svom kadru nema, osim Marcosa Alonsa, koji je zapravo bek, ali je uskakao na stopersku poziciju", piše Relevo.

Martinez je karijeru započeo u Real Sociedadu, da bi 2018. prešao u Bilbao. Smatra da mu je ovo zadnja prilika da zaigra u Ligi prvaka i osvaja najveće trofeje, pa je odlučio preseliti se u Barcu. Dosad je Martinez u La Ligi skupio 414 nastupa. Aktualni je reprezentativac Španjolske, za koju je zaigrao 20 puta.

 

Pročitajte više