Marca se prisjetila što je Modrić napravio Messiju: Tada se sve promijenilo

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ (38) opet je oduševio španjolske medije i navijače Real Madrida svojom izvedbom u posljednjih pola sata uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka. Real je na Santiago Bernabeu stigao s 2:2 iz Münchena, a protiv Bayerna gubio 1:0 do 88. minute. Joselu je s dva gola potom preokrenuo susret i gurnuo Real u finale Lige prvaka. 

Marca se sjetila Modrićevog starta nad Messijem

Španjolska Marca posvetila je tekst hrvatskom kapetanu i još jednom naglasila njegovu neuništivost. Prisjetili su se Modrićevog starta nad Messijem prije dvije godine, u osmini finala Lige prvaka, kada je hrvatski kapetan sjajnim uklizavanjem zaustavio Argentinca:

"Luka Modrić je vječan. Hrvatski veznjak je tip lidera od kojeg bi svi trebali učiti. Njegovi odgovori na terenu svaku utakmicu su isti. Želi nastaviti igrati i uživati u nogometu, pomagati svojim kolegama.

Zaustavljanje Musiale

"Sad će se malo tko ili nitko sjetiti Modrićevog trka kako bi ukrao loptu Musiali kada je ostao sam u dvoboju jedan na jedan protiv Lunina. Bila je 84. minuta i ta akcija je mogla završiti puno drugačije. Realu uvijek treba zapaliti fitilj za mobilizaciju u Ligi prvaka. A jučerašnji dan je bio na Modrićev račun.

Modriću ovo nije bila prva obrambena majstorija u Realu. Desetka ima pravu paletu izbora takvih trenutaka. Mnogi od njih su prošli bez slave, ali postoji jedan koji navijači neće nikada zaboraviti. Predstava koja je sve promijenila i trenutak u kojem je Modrić podigao tribine srušivši Lea Messija (preslika akcije s Musialom).

"Modrić pali fitilj"

Igrala se 73. minuta, a Real je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka uspio izjednačiti protiv PSG-a u sezoni 2021./2022. U potrazi za eksplozijom koju je momčad trebala na terenu, Modrić je monumentalnim potezom podigao Santiago Bernabeu. Lopta je bila kod Messija u nogama, koji je započeo slalom prema Realovom golu.

Tada je Modrić započeo trk u obranu i to je bilo presudno. Ne samo da je parirao Messiju u borbi već je presjekao loptu i izbacio je izvan igrališta. Bio je to još jedan fitilj koji je Modrić zapalio. Modrić je onaj koji se ne umara od povećavanja svog statusa legende."

Pročitajte više