Transferi

Barcelona danas dovodi napadača

Foto: EPA

BARCELONA je konačno uspjela dovesti napadača za završnicu sezone. Na Camp Nou danas stiže Martin Braitwaite.

Katalonski klub platit će ga Leganesu 18 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u njegovom ugovoru. Uprava Barcelone htjela je dovesti klasičnu devetku umjesto Luisa Suareza, ali je novi trener Setien uvjerio čelnike španjolskog prvaka da mu je potreban napadač koji može pokriti i krilne pozicije. Zbog toga je u posljednjem trenutku propao dogovoreni dolazak Angela Rodrigueza iz Getafea.

Leganes je odbijao pregovore s Barcelonom i nije htio pustiti svog napadača pa klubu s Camp Noua nije preostalo ništa drugo nego aktivirati odštetnu klauzulu. Ovim potezom 19. momčad La Lige naći će se u velikom problemu jer u posljednjih 14 kola u bitku za ostanak idu bez najboljeg igrača, za kojeg prema pravilima španjolskog saveza ne smiju dovesti zamjenu. To ih baca u gotovo bezizlaznu situaciju u borbi za ostanak.

Za Barcelonu bi 28-godišnji Braitwaite mogao debitirati već u subotu protiv Eibara. Danski reprezentativac je ove sezone u 27 utakmica zabio osam golova i dodao asistenciju. 

Podsjetimo, Barcelona je nakon ozljede Ousmanea Dembelea dobila dozvolu Nogometnog saveza Španjolske za dovođenje jednog igrača izvan prijelaznog roka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više