Primera

Barcelona dobila najmlađeg strijelca u povijesti kluba

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONA je u 3. kolu Primere gostovala kod Osasune i odigrala 2:2.

Španjolski prvak gubio je od sedme minute, a za izjednačenje na 1:1 na startu drugog dijela zabio je glavom Ansu Fati, 16-godišnjak koji je prošlog tjedna postao drugi najmlađi debitant u povijesti Barcelone. U igru je danas ušao na poluvremenu, a zabio je šest minuta kasnije.

Sa 16 godina i 304 dana srušio je Barcelonin klupski rekord. Postao je najmlađi strijelac u povijesti kluba skinuvši rekord Bojana Krkića koji je prvi gol zabio sa 17 godina i 53 dana. 

Fati je i treći najmlađi strijelac u povijesti španjolskog prvenstva. Radi se o nogometašu koji ima državljanstvo Gvineje Bisau, gdje je rođen, ali još kao malo dijete preselio se u Španjolsku, a nogomet je počeo trenirati u Sevilli. U listopadu počinje Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, a Španjolci se nadaju da će na tom natjecanju Fati nositi njihov dres.

Nakon debija otkrio je da je imao i ponudu iz Reala.

"Real mi je nudio bolje uvjete nego Barcelona, a Barcelonu smo izabrali jer su došli u moju kuću, razgovarali smo i uvjerili su me. Njihov način mi se svidio'', rekao je Fati.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više