Barcelona dovodi Realovog rekordera?

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je kontaktirala agenta Jorgea Mendesa oko prelaska Marca Asensija iz Real Madrida, pišu španjolski mediji. Xavi je navodno jako zainteresiran za 27-godišnjeg krilnog napadača koji kod Carla Ancelottija ove sezone ulazi po par minuta na utakmici i ima epizodnu ulogu.

Asensiju na ljeto istječe ugovor, što znači da bi ga Barcelona mogla dovesti bez odštete, što joj jako odgovara s obzirom na lošu financijsku situaciju. Katalonski Sport piše da još nema nikakvog dogovora, ali da je Asensiju opcija nastavka karijere u Barceloni vrlo zanimljiva.

On je 2014. godine umalo završio u Barceloni, ali Katalonci nisu željeli platiti Mallorci četiri milijuna eura. To je učinio Real koji ga je doveo kao 19-godišnjaka i Asensio je do sad upisao 257 nastupa, 52 gola, 29 asistencija te osvojio po tri naslova prvaka Španjolske i Lige prvaka.

U prvoj sezoni u Realu postao je rekorder kluba tako što je zabio u debijima u svakom od pet natjecanja koje je Real igrao u njegovoj prvoj sezoni u klubu - prvenstvo, Kup kralja, Liga prvaka te španjolski i europski superkup.

 

Pročitajte više