TRANSFERI

Barcelona: Gotovo je. Dembele mora odmah otići

Foto: Profimedia

OUSMANE DEMBELE, najskuplji igrač u povijesti Barcelone, hitno mora otići iz kluba. To je objavio Mateu Alemany, glavni operativac Barcelone: "Jasno je da Dembele ne želi nastaviti igrati u Barceloni i da ne želi biti dio našeg projekta. Rekli smo mu da odmah mora napustiti klub. Očekujemo da bude prodan prije 31. siječnja."

Zašto Barcelona odjednom hitno tjera igrača kojeg je mjesecima nagovarala da ostane?

Barcelona je tako potvrdila neuspješan kraj dugih pregovora oko produljenja ugovora s desnim krilom. Nakon što ga je mjesecima nagovarala da ostane sada joj se najednom žuri riješiti ga se u aktualnom prijelaznom roku, koji traje još samo 11 dana. Do velikog obrata je došlo jer Dembeleu u ljeto završava ugovor, pa bi tada otišao bez odštete. Ako ga Barcelona uspije prodati do kraja mjeseca, za njega će dobiti malu, ali barem nekakvu odštetu.

No, koliko god za njega sada dobila, Dembele ispada ne samo najskuplji igrač, nego i najskuplji promašaj Barcelone ikad. U ljeto 2017. malo nakon 20. rođendana postao je najskuplji nogometaš u povijesti Barcelone, koja ga je iz Borussije Dortmund dovela za 140 milijuna eura.

Vječno ozlijeđen i ni blizu cijene i očekivanja

Četiri i pol razočaravajuće godine kasnije odlazi iz Barcelone u kojoj je igrao tako da ga Transfermarkt procjenjuje na 30 milijuna eura ili manje od četvrtine iznosa koliko je preplaćen. Zbog ozljeda je propustio čak 102 utakmice otkako je u Barceloni, ali i kada je bio zdrav nije igrao onako kako se od njega očekivalo. Ove sezone je samo šest puta nastupio kao prvotimac.

Plaćen rekordno, a odlazi za minimalac

Barcelona ga je dugo pokušavala zadržati produljenjem ugovora koji mu istječe 30. lipnja. To je htjela kako bi eventualnom revitalizacijom njegove karijere povratila barem dio bogatstva koje je uložila u njega, ali sada će se morati zadovoljiti mrvicama. Zato što klubovi koji žele Dembelea znaju da mu za samo pet mjeseci završava ugovor, pa Barcelona za njega može tražiti samo minimalnu odštetu.

Pročitajte više