Barcelona i Real prate Lukakua

NOVOPEČENI belgijski A reprezentativac, 16-godišnji napadač Anderlechta Romeru Lukaku, postao je zanimljiv i najvećim španjolskim klubovima Real Madridu i Barceloni, piše Marca.

Lukaku svojim predstavama i golovima zadivljuje navijače Anderlechta, a u svjetskim razmjerima već ga prati glas ''novog Drogbe'', budući da se radi o robusnom napadaču visokom 190 centimetara, a teškom 95 kilograma. Još ranije je bilo poznato da njegov razvoj prate Chelsea, Arsenal i Inter Milan. Zainteresirani za njegov angažman su, piše Marca, i španjolski nogometni divovi.

Španjolski ljubitelji nogometa Lukakua su mogli malo pobliže upoznati u dvobojima Anderlechta i Athletic Bilbaa u šesnaestini finala. Anderlecht je glatko prošao zahvaljujući domaćoj pobjedi od 4-0, a Lukaku je u toj utakmici postigao prvi gol. U srijedu je zaigrao i debitirao za Belgiju u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske, koja je u Bruxellesu bila bolja s 1-0.

Lukaku je, prema izvještajima, već odbio ponudu Chelseaja, te je postavio vlastitu cijenu od - 15 milijuna eura. Ugovor s Anderlechtom veže ga do ljeta 2012. godine.

Pročitajte više